Hlavní obsah

Nejstarší restaurace světa je v Madridu, najíte se tam levněji než v Praze

– Madrid
Novinky, Dagmar Plecháčová

Španělská restaurace Sobrino de Botin je oficiálně nejstarším restauračním zařízením na světě, získala si i zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Podnik se nachází v Madridu a jeho historie se datuje již k roku 1725. Příjemným překvapením je pak skutečnost, že se v ní hosté najedí levněji než v mnohých restauracích v centru Prahy. Kompletní menu vyjde na necelých tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Madridská restaurace

Článek

Restauraci založil před necelými třemi stoletími Španěl James Botin spolu se svou manželkou a původně se nazývala Casa Botin, název Sobrino de Botin se používal od doby, kdy ji zdědil Botinův synovec Candido Remis.

Interiéry madridského podniku jsou velice stylové, jeho součástí je i rozsáhlý vinný sklep či staré dřevěné schody. Největší specialitou jídelníčku je pak pečené selátko „cochinillo asado“, o kterém se zmiňuje ke konci svého románu Fiesta (The Sun Also Rises) i Ernest Hemingway. Mezi další vyhlášené pochoutky patří například uzená iberská šunka či mladí úhoři.

Foto: Profimedia.cz

Nejstarší restaurace světa s neopakovatelnou atmosférou.

Foto: Profimedia.cz

Staré stylové schody v restauraci Sobrino de Botin.

Foto: Profimedia.cz

Místní vyhlášené selátko.

Povečeřet v nejstarší restauraci světa strávníky překvapivě nebude stát žádné horentní sumy. Menu, které se skládá z česnekové polévky s vejci, pečeného nadívaného selátka a pečiva, zmrzliny, vína a piva či minerální vody vyjde v přepočtu na méně než tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům v Madridu, v němž se restaurace nachází.

Foto: Profimedia.cz

Interiéry podniku Sobrino de Botin.

Foto: Profimedia.cz

Vinný sklep nejstarší restaurace světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám