Hlavní obsah

"Nejstarší muž Tokia" ležel v posteli mrtvý desítky let

– Tokio
Novinky, Jakub Kynčl

Muž oficiálně uváděný jako nejdéle žijící muž v japonském Tokiu, zemřel už zhruba před 30 lety. Informovali o tom lidé z městské radnice, kteří nalezli mumifikované tělo v jeho posteli. Vedení města požádalo policii o návštěvu starého muže, když obnovovalo seznam obyvatel starších sta let.

Článek

Sógen Kató se narodil 22. července 1899, což znamená, že by mu nyní bylo čerstvých 111 let. Japonští sociální pracovníci se už letos chtěli se starým mužem setkat, ale členové rodiny je opakovaně odmítali s tím, že senior je v pořádku, ale nikoho nechce vidět.

Úředníkům to však bylo po čase velmi podezřelé a požádali policii, aby záležitost prošetřila. Ta si ve středu vynutila cestu do domu a v posteli našla pravděpodobně Katóvu mumii. Ta na sobě měla spodní prádlo s pyžamem a byla přikryta pokrývkou.

Za vším stojí podvod

Vnučka mrtvého muže řekla mužům, že stařík zemřel už asi před 30 lety, ale rodina ho nechala v jeho pokoji vzhledem k přání, které vyslovil před smrtí.

Tokijská policie se však domnívá, že je za celou věcí něco jiného. Rodina totiž zřejmě pobírala nelegálně jak penzi starého muže, tak i důchod jeho mrtvé manželky.

"Rodina musela velmi dobře vědět, že je mrtvý celé roky a dělala jakoby nic. Je to strašidelné," uvedl zástupce města Jutaka Muroi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám