Hlavní obsah

Nejlepším posluchačem Naomi je Nelson Mandela

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Čokoládově hnědou topmodelku britského původu Naomi Campbellovou už léta provázejí skandály rozmary a pověst ženy, na jejíž sliby se nikdo nemůže spolehnout. Ani léčení z drogové či alkoholické závislosti, nemluvě o častém střídání milenců, prý ale nedokázalo narušit vztah, jejž si vybudovala k bývalému jihoafrickému prezidentovi Nelsonu Mandelovi.

Foto: Stanislava Dvořáková

Muzikoterapie se stala v Domovech důchodců prostředkem pohybového cvičení, relaxace a především vytvořením společenských vazeb.

Článek

Poprvé se Campbellová a Mandela setkali před dvanácti lety, v době, kdy Naomi Campbellová spřádala pletky s hollywoodskou hvězdou Robertem De Niro. A našli v sobě vzájemné zalíbení.

Mandela jako inspirace

Naomi zjistila, že jedině Nelson jí dokáže naslouchat s hlubokým porozuměním. Zajímal se o její soukromé, milostné i profesionální problémy, což ostatně trvá dodnes. Na oplátku se od něho ráda dala přesvědčit, že její proslulé jméno může prospět dobré věci. Pomoci lidem, kteří stále zůstávají na okraji společnosti. Zapojila se proto do služeb postiženým nemocí AIDS i strádajícím africkým dětem.

"Díky Nelsonu Mandelovi jsem pochopila, že dostávám šanci pomoci potřebným a přinést jim aspoň trochu štěstí do jejich života," pochvaluje si stálice nejprestižnějších přehlídkových mol, která těžce nese zejména nezaviněné utrpení těch nejmenších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám