Hlavní obsah

Nejhorší veřejné záchodky v ČR jsou na hlavním nádraží v Brně

Na brněnském hlavním nádraží jsou nejhorší veřejné toalety v Česku. Úroveň záchodků odpuzuje lidi také na Masarykově nádraží v Praze, na nádraží v Mladé Boleslavi nebo v Břeclavi. Plyne to z výsledků ankety serveru Mr.Tester, kde lidé mohli o kvalitě veřejných toalet hlasovat.

Foto: ČTK

Halu má brněnské hlavní nádraží krásnou, se záchodky je to ale horší.

Článek

Lidé se mohli vyslovit pro jakékoliv záchody, ty nádražní ale anketu ovládly. Dobře nedopadly ani toalety ve vlacích. Mezi nejhoršími ale byla i suchá toaleta na hoře Říp nebo záchody v pražském nákupním centru Nový Smíchov.

Lidem vadí především čistota, tedy spíše nečistota - ale i krátká otevírací doba a v některých případech i vysoká cena za použití - to je třeba případ Hlavního nádraží v Praze, kde toalety prošly nedávno kompletní renovací.

Pořadí nejhorších toalet v ČR
Brněnské hlavní nádraží
Praha - autobusové nádraží Florenc
WC na hoře Říp
Hlavní nádraží Praha
Praha - Masarykovo nádraží
Praha - obchodní centrum Nový Smíchov
Hradec Králové - Tesco
Olomouc Centrum
Karlovy Vary - hala u autobusového terminálu
Nádraží Břeclav
zdroj: mrtester.cz

ČD: suplujeme veřejné toalety měst a obcí

Regionální tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová řekla, že výsledky ankety tento podnik "netěší". "Brněnské hlavní nádraží je v dlouhodobém pronájmu a spravuje ho společnost Brno New Station Development. Ta také vypsala výběrové řízení na opravu veřejných toalet a je zde tedy velká snaha o nápravu," uvedla. Podle ní budou prostory WC letos kompletně zrekonstruovány. Obdobná situace je i v Břeclavi.

Šubová také upozornila na to, že právě záchody jsou často terčem útoků vandalů. "Úroveň toalet tak často odpovídá nízké úrovni našeho národa a jeho vztahu k veřejným službám. K tomu je nutno si uvědomit, že toalety ve výpravních budovách ČD často suplují neexistující veřejné toalety ve městech a obcích a jsou navíc útočištěm bezdomovců, lidí opilých či pod vlivem drog," dodala.

Do ankety, kterou server odstartoval loni v červenci, se zapojilo přes 3000 hlasujících. Z toho 1300 považuje za nejhorší situaci na hlavním nádraží v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám