Hlavní obsah

Nejen potraviny a roušky. Na dračku jdou také kondomy

Novinky, nčs

Nejen trvanlivé potraviny, roušky či respirátory. Ochrana před šířící se nákazou novým koronavirem zachází ještě dál. Jak potvrzují snímky z Austrálie, na dračku jdou už také kondomy, které si lidé navlékají na prsty, údajně aby minimalizovali riziko nákazy, uvádí server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Kondomy si podle virální fámy lidé navlékají na prsty, aby se vyhnuli nákaze koronavirem.

Článek

Ačkoliv se to může zdát jako absurdní nápad, Australany zřejmě zachvátila panika natolik, že se rozhodli chránit před koronavirem veškerými dostupnými prostředky. Fotografie sdílené na sociálních sítích ukazují prázdné regály s pánskými ochranami, které vynalézaví jedinci používají trochu jinak, než je jejich původní účel.

„Může mi někdo vysvětlit, co se to tady děje?” ptá se řečnicky Thanh Thai ze Sydney, jenž prázdný regál vyfotil a snímek sdílel na sociálních sítích.

Jak vysvětlují další příspěvky, mezi lidmi má kolovat virální fáma, že navlékání kondomů na prsty sníží riziko přenosu viru. Pochopitelně je takové opatření nesmyslné, jak zdůrazňují odborníci, důležitá je zejména hygiena. Pokud je nutnost dotýkat se například tlačítek v hromadné dopravě, postačit by měl například rukáv.

Takto vypadá školní výuka v italském městečku zasaženém koronavirem

Koktejl

V Austrálii stejně jako v dalších zemích propukla nákupní horečka, kdy se lidé snaží udělat si zásoby potravin a dalšího zboží, pokud by se například ocitli v karanténě. Důsledkem jsou prázdné regály v supermarketech.

Reklama

Výběr článků

Načítám