Hlavní obsah

Nechtěla se vystěhovat, její dům teď stojí uprostřed mostu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanton

V čínském Kantonu před nedávnem zprovoznili nový dálniční most, který v jednom bodě láká pozornost široké veřejnosti. Čtyři jízdní pruhy se tam totiž rozdělují a těsně obepínají dům stojící uprostřed mezi nimi. Jeho majitelka se totiž odmítla kvůli výstavbě vystěhovat, informoval server listu Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena žije v domě uprostřed mostuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

V domě o rozloze 40 metrů čtverečních žije paní Liangová. Úřady s ní deset let vyjednávaly o možnosti odkupu nebo výměny nemovitosti, ale neúspěšně.

Žena tvrdí, že dostala nabídku na nový byt, který byl naproti márnici, což se jí nelíbilo. Proto se raději nechala uvěznit mezi betonová ramena mostu. „Myslíte si, že takovéto životní prostředí je ubohé, ale já mám pocit, že je tiché, osvobozující, příjemné a pohodlné,“ prohlásila.

Ostatní si to ale evidentně nemyslí a chodí si hojně objekt fotografovat jako naprostou kuriozitu. Ze 47 domácností a sedmi firem je paní Liangová jediná, kdo místo odmítl opustit.

Úředníci uvedli, že majitelce nabízeli několik bytů a rovněž finanční kompenzaci. V jednáních, která začala v roce 2010, prý budou ale i nadále pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám