Hlavní obsah

Nechtěl se podělit o oběd, tak mu flétňák málem vykloval oči

Novinky, Matěj Pálka

To, co začalo jako běžný oběd, se pro australského podnikatele Jamese Glindemanna změnilo v hrůzný zážitek. Když si totiž minulou středu pochutnával na jídle z čínského fast foodu, napadl jej hladový flétňák australský a podnikatel po útoku rozzuřeného ptáka skončil v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Flétňák australský je pták, který je podobný strace nebo vráně

Článek

Glindemann se pokusil na ptáka mluvit a jasně mu naznačil, že se o jídlo dělit nehodlá, to ale opeřence jen rozdráždilo.

Australský pták se naučil napodobit zvuk záchranářských sirén

Koktejl

„Pokusil jsem mu vysvětlit, že mu nic nedám. Já mám flétňáky ve skutečnosti rád. Pak se na mě ale pták podíval a zaútočil,“ popsal napadený muž pro ABC Australia incident, při kterém málem přišel o oko.

Poklované oči od ptáků má každý rok zhruba 60 lidí

Pták mu nejprve zaútočil na levé oko, klesl k zemi a hned útočil na pravé. Celá akce prý trvala jen několik vteřin, ale James Glindemann po ní skončil se zkrvaveným okem a několika vážnými zraněními. Podařilo se mu zavolat sanitku a byl převezen do místní nemocnice.

Flétňák podnikatele ošklivě zřídil, jak je vidět na uveřejněné fotografii:

Tam lékaři rozhodli, že musí být okamžitě provedena operace, a tak podnikatel putoval do specializované oční kliniky v Melbourne. Flétňák mu totiž na jednom oku poškodil zobákem rohovku. Naštěstí se lékařům podařilo zrak napadeného podnikatele zachránit.

Šunku od diváka krotitel medvědovi sebral, šelma se na něj vrhla

Koktejl

Podle australské televizní stanice ABC přibude do očních klinik každý rok zhruba 60 pacientů, jejichž oči byly poklovány rozzuřenými ptáky. V oblasti, kde byl James Glindemann napaden, přitom v poslední době podle australského ministerstva životního prostředí došlo k mimořádně vysokému počtu podobných útoků.

Reklama

Výběr článků

Načítám