Hlavní obsah

Nebyl čas ztrácet čas, svatbu a porod dělily minuty

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokoušet se o potomka po čtyřicítce může být riziko. Pro Michaela Gallarda (45) a Marii Margaritondovou (44) z amerického New Jersey však všechno dobře dopadlo. Když plánovali svatbu a narození syna, ani ve snu by je zřejmě nenapadlo, že se oboje uskuteční během několika málo minut.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když těhotná Margaritondová volala koncem května svému příteli s tím, že jí praskla voda, myslel si Gallardo své. „Bral jsem to jako vtip, do termínu totiž zbývaly ještě asi tři týdny, ale mluvila smrtelně vážně,” říká novopečený otec, jenž se ihned vydal domů za přítelkyní, aby ji odvezl do nemocnice.

Tou dobou zbývaly jen dva dny do plánovaného svatebního obřadu, který se měl uskutečnit ještě před narozením potomka. V tu chvíli bylo jasné, že se to zřejmě nepovede. Ledaže...

Po přijetí do nemocnice obdržel pár formuláře k vyplnění a Gallardo zpanikařil. Protože nebyli s přítelkyní manželé, nemohl v případě komplikací rozhodovat o důležitých krocích lékařů. „Existuje možnost, abychom se vzali teď?” zeptal se tak zdravotních sester.

A možnost, díky ochotě sester, kupodivu existovala. Jedna ze sester se vydala najít kaplana, druhá zasedla k počítači, aby si online vyřídila licenci pro oddávajícího, a třetí se vydala na zahradu natrhat svatební kytici.

Hrála i hudba

Vzhledem k tomu, že pár se na svatbu chystal, měl Gallardo všechny potřebné formality s sebou v autě, dokonce i matky obou nastávajících manželů stihly dorazit na místo, a obřad tak mohl začít.

„Bylo to skvělé, byli jsme tam jeden pro druhého, byly tam naše matky, dokonce nám hrála i hudba,” upozornil Gallardo na Mozartovy melodie, které se linuly z mobilního telefonu.

Jakmile se oba novomanželé políbili, doktor okamžitě zavelel k odchodu na porodní sál, kde se během chvíle narodil císařským řezem syn Michael junior. I přesto, že na svět přišel o několik týdnů dřív, porod proběhl bez komplikací a celá rodina tak bude mít neobyčejnou historku.

Podle slov Gallarda se svatebčané nemusí bát, že by přišli o naplánovanou veselku. Je však odložena na příští rok a zúčastní se jí už i Michael junior v kočárku.

Reklama

Výběr článků

Načítám