Hlavní obsah

Nebožtíkův popel naplnili do střelných nábojů

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/BERLÍN

Joanna Boothová se se svým zesnulým chotěm Jamesem rozloučila vskutku originálním způsobem. Nejprve ho po obřadu nechala tradičně zpopelnit, poté však ostatky naplnila 275 patron, které spolu s přáteli vystřílela na honu ve Skotsku.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Od pondělí 14. července se na plzeňské náměstí vrátí Tři mušketýři v režii Viléma Dubničky.

Článek

"Neuvedl to sice výslovně v poslední vůli," vysvětlila neobvyklé počínání Joanna, "ale vzpomněla jsem si, jak ho pobavilo, když se kdesi dočetl, že si někdo přál, aby bylo tímto způsobem naloženo s jeho ostatky."  

Církevní požehnání

Nebožtík choval ke zbraním vřelý vztah po celý život, neboť se profesionálně zabýval balistikou.

Munici s popelem požehnal dokonce i farář Alistair Donald. "Je to vlastně úplně normální rozptyl popela s několika přiléhavými větami a příslušnými modlitbami."

Jamesovy ostatky možná dopomohly k úspěšnými zásahy na honu. Jeho účastníci v ten den skolili 70 jelenů, 23 bažantů, sedm kachen a jednu lišku.  

Popel do prstýnků

Na rozdíl od Boothové si jiná rodina Tandyových přála zemřelého Briana mít stále při sobě.

Jeho popel proto nechali přetavit do dvou diamantů, kamenů symbolizující věčnost, které zatavili do prstenů. Dcery obdarované šperky tak budou moci svého otce nosit nablízku.   

Po smrti do vesmíru

Rovněž vdova Urte Millerová z Berlína zahýřila kuriózním nápadem. Manželův popel hodlá vyslat do vesmíru. Heinzovy ostatky v dubnu poputují na palubě rakety Sojuz a bude rozptýlen v mezihvězdném prostoru.  

"Když mu bylo třiasedmdesát, dala jsem mu k narozeninám hvězdu. Nyní sám poputuje do nebe," uvedla milující vdova.

Reklama

Výběr článků

Načítám