Hlavní obsah

Navzdory lockdownu se stovky lidí v Anglii koulovaly v parku

Novinky, Jakub Štěpánek, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Stále velmi špatná epidemiologická situace v anglickém Leedsu nezabránila stovkám lidí, aby se ve čtvrtek zúčastnily hromadné zimní koulovačky. Na sociálních sítích si za to vysloužily kritiku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bitvy o „Hyde Park”, jak nazval celou akci kolemjdoucí Liam Ford, se zúčastnilo přes 200 lidí, kteří proti sobě bojovali se sněhovými koulemi v ruce. „Šel jsem se s přítelkyní na chvíli projít, máme park hned za domem. Nestačili jsme se divit, co se tam odehrávalo. Já jsem taky vděčný za to, že můžu jít na chvíli ven, ale myslím, že tito lidé toho prostě zneužili,” uvedl Ford, jenž natočil z akce krátké video.

„Na každé straně stálo asi sto lidí a bojovali proti sobě. Stál jsem tam asi deset minut,” vysvětlil Ford, který podobné akce považuje za plýtvání časem a energií zdravotníků.

V Anglii aktuálně platí zatím nejtvrdší omezení od začátku pandemie. Vycházet ven je povoleno pouze v případě cesty do práce, nákupu či za lékařem. Sportovat se smí pouze jednou denně. Školy, obchody, restaurace, bary a místa pro volnočasové aktivity jsou uzavřené.

„Řekl bych, že to musel někdo celé organizovat, a takové chování by v téhle době nemělo být přípustné. Lidé v nemocnicích umírají, zdravotníci pracují na hranicích možností,” domnívá se Ford, jemuž dala za pravdu i řada komentujících na sociálních sítích.

K incidentu se vyjádřilo i tamní policejní oddělení. Podle mluvčího byla policie na probíhající akci upozorněna a následně se lidé na akci rozešli. Zda byl někdo pokutován či napomínán, policie neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám