Hlavní obsah

Návrhář Josef Klír změnil branži, prý jen pro oživení

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Možná nejextravagantnějšímu českému módnímu návrháři jsou asi vody oděvních trendů malé. Spřáhl se totiž s českou firmou vyrábějící hodinky a spolupracuje nyní na výrobě modelu, které sám navrhl. Navrhl jak pánskou tak i dámskou verzi a směje se, že ani v nejmenším netušil, že je designování hodinek tak odlišné od navrhování oděvních výstřelků.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Klírovi už nestačí navrhovat jen oblečení

Článek

Návrhář Josef Klír je workoholikem srdcem i duší. Nestačí mu přípravy na letošní obří módní přehlídku Top Secret, která proběhne v listopadu, a rozjíždí ještě další projekty. Dopředu upozorňuje, že z velké přehlídky by měla být cítit "klírovina" na sto honů. "Chci, aby se diváci bavili, aby to byla show," shrnuje Klír svou vizi.

Nabídku české firmy, aby se ujal navržení vlastních hodinek přijal Klír jako výzvu, které se bez okolků chopil. Brzy ho však mírně zarazila rozdílnost navrhování hodinek od oblečení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Nad grafickými návrhy se Klír po večerech řádně zapotil.

"Je to úplně něco jiného. U hodinek jde o titěrnosti a detaily. U oblečení to je více o celkovém dojmu než o milimetrových drobnostech. Snažil jsem se ale těm hodinkám vtisknout něco ze sebe. Například barevná kombinace dámského modelu je má oblíbená. Těším se, až budou hodinky ke konci roku opravdu fyzicky existovat. Od prvního náčrtu k prvnímu vyrobenému kusu je dlouhá cesta," uvedl pro Novinky Klír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám