Hlavní obsah

Nafilmovali jsme yettiho, tvrdí turisté

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice turistů tvrdí, že v kanadské divočině natočila yettiho, který je v Severní Americe nazýván jako Bigfoot. Z roztřesených záběrů z dálky je opravdu vidět hominid podobný mýtickému stvoření, jenž přechází hřeben kopce. Momentálně probíhají snahy o přesnou identifikaci místa, kde bylo video natočeno, napsal server Huffington Post.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry údajného yettiho z Kanady

 
Článek

Video zveřejnila společnost PlayMobility, která vyvíjí mobilní aplikace a mimo jiné se postarala i o aplikaci zasazující yettiho, lochnessku nebo další stvoření do reálného života. Firma totiž nedávno prosila své příznivce, aby jí posílali záznamy s těmito legendárními příšerami.

Z došlých videí jich několik vyčlenili a zveřejnili. Nejvíce pozornosti upoutalo video natočené v kanadské provincii Britská Kolumbie. Podle jeho autorů bylo pořízeno v okrese Mission poblíž Vancouveru.

BEZ KOMENTÁŘE: Natočil jedenáctiletý školák opravdu yettiho?

Vzhledem ke kvalitě záběrů a především dálce, z jakých byly pořízeny, lze jen těžko určit, co se na nich opravdu nachází. Šéf společnosti PlayMobility ovšem uvedl, že se jedná o jedno z těch lepších.

„Jako vždy jsme obdrželi velké množství videí a fotografií, ale tentokrát byly některé opravdu dobré. Snažíme se teď zjistit, kde přesně to bylo v okrese Mission natočeno,“ řekl zakladatel a ředitel firmy Miles Marziani.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřejmě nejslavnější záběry údajného yettiho z Kalifornie z roku 1967

O existenci yettiho se spekuluje už desetiletí. Se zvyšující se dostupností a kvalitou fotoaparátů a kamer se navíc začalo objevovat více a více důkazů o jeho údajných pozorováních. V roce 2011 dokonce vědci uspořádali v Rusku expedici za jeho hledáním, ale hmatatelný důkaz nenašli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám