Hlavní obsah

Na střeše 26patrového domu stojí bizarní kamenná vila

Peking

Pekingské úřady chtějí zlikvidovat bizarní obydlí na střeše 26poschoďového panelového domu v Pekingu. Podle zpráv tisku patří vila obklopená navršenými kameny, stromy a křovinami obyvateli jednoho z bytů v paneláku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vila na střeše panelového domu v PekinguVideo: Reuters

 
Článek

Stavba zabírá podle odhadu úředníků 800 metrů čtverečních. Zpravodajská agentura Sin-chua uvádí, že ji během uplynulých šesti let postavil obyvatel bytu číslo 2605 jménem Pi-čching Čang. Úřady se ho snažily kontaktovat už od konce roku 2008, ale neúspěšně. K zastižení nebyl ani v úterý, kdy se ho pokoušel dostihnout reportér agentury Reuters.

Jü Čchen, představitel městské čtvrti Chaj-Tien, podle agentury AP řekl, že úřady strhnou stavbu během 15 dní, pokud to neudělá její vlastník nebo pokud nepředloží doklady o tom, že je postavena legálně. Zatím se čeká na jeho odpověď, sdělil městský úředník.

Podle tisku si obyvatelé domu na obydlí na střeše často stěžovali. Tvrdí, že poškozuje potrubí, ohrožuje celistvost budovy a že se tam dlouho do noci odehrává hlučná zábava.

„Střecha by se mohla zřítit. Možná byla navržena, aby vydržela určitou váhu, ale teď tam přidal hodně věcí. Slyšel jsem, že tam jsou velké kameny. Pokud se to zřítí, nikdo neví, kolik by bylo obětí. Doufám, že vláda tento problém vyřeší,“ řekl obyvatel bytu ve 22. patře Tching-šu Wen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám