Hlavní obsah

Na ruskou babičku zaútočil vlk. Zabila jej sekerou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena z vesnice v jižním Rusku vyhrála nebezpečný souboj s vlkem a zachránila si život tím, že zvíře zabila sekyrou. Šestapadesátiletá Ajša Maksudovová z malé vesnice v dagestánské oblasti byla ve skupince vesničanů pasoucích krávy a ovce, když zaslechla nářek zvířete, na které zaútočil vlk. Neváhala a vydala se zvířeti na pomoc.

Ruská babička zabila sekerou vlkaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Žena se snažila vlka vyplašit, aby utekl. Jenže to se nepodařilo a místo toho zaútočil vlk na ni. Bylo to tak trochu jako převrácená pohádka o Červené Karkulce, kde babičku s vnučkou zachránil myslivec. V Rusku se toho radši babička ujala sama.

"Ani jsem se nebála. Stála jsem, držela jsem sekyru a vlk na mě skočil s otevřeným chřtánem. Zakousl se mi do nohy a já jsem ho v ten moment chtěla trefit sekyrou. Když jsem zdvihla ruku, tak mě za ni vlk chytil. Snažila jsem se mu otevřít tlamu a strčit mu pěst až do krku, ale držel pevně. Vlk mě dál tahal za ruku a snažil se ji utrhnout. Nakonec se mi povedlo ho trefit sekyrou přímo do hlavy," uvedla Maksudovová.

Nekvalitní záběry, které natočili vyděšení vesničané na své mobilní telefony, ukazují mrtvého vlka se zakrvácenou hlavou. Místní muži s obdivem mluví o tom, jak žena porazila silné zvíře, kterého se běžně bojí i urostlí muži. Někteří vesničané se prý už inspirovali a po vlčím útoku začali trénovat manipulaci se sekyrou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám