Hlavní obsah

Na Pragovce vyrostl největší krytý skatepark. Pilují zde triky a sní o olympiádě

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Nejlepší český skateboardista Maxim Habanec je držitelem mnoha ocenění. Proto není divu, že si troufá i na nejvyšší soutěž - na olympiádu. Aby mohl trénovat nejen on, ale i ostatní, i v zimě nebo za silného deště, nechal postavit vůbec první krytý skatepark v Česku. Překážky do něj sám navrhl a momentálně na nich piluje triky.

Na Pragovce vyrostl největší krytý skatepark. Pomůže nejlepšímu českému skateboardistovi na olympiádu? Video: Novinky

 
Článek

Hlavním cílem je nabídnout zkušeným skateboardistům ideální podmínky pro trénink a ježdění, a to i za nepříznivého počasí. „Inspiraci jsem bral ze skateparků po celém světě. Podle čeho se jezdí na závodech a tak dále. Trochu to i napodobuje ulici, jsou tady například zábradlí, prostě klasické překážky, které jsou všude,“ popsal Novinkám Habanec s tím, že skatepark je ale pro zkušené jezdce. Překážky tomu také odpovídají, jsou větší než pro začínající jezdce.

Park je na Pragovce v provozu už od února a zhmotňuje skateboardistovu ideu, kterou si nosil v hlavě už od dětství. Sám na „prkně” jezdí už od šesti let.

Olympiáda

Red Bull MaxSpace na Pragovce je k dispozici zdarma pro každého, kdo posouvá své hranice dál. Sám šestadvacetiletý závodník zde spolu se špičkou českého skateboardingu trénuje na nejvyšší metu. Už od roku 2020 má být skateboarding součástí Olympijských her a Habanec doufá v kvalifikaci.

Foto: Novinky

Habanec trénuje na olympiádu, která bude v roce 2020.

„Samozřejmě by bylo krásný, kdyby se tam nějaký Čech nebo Slovák kvalifikoval,“ zasnil se s nadšením mladý sportovec. Z Česka se mohou kvalifikovat až tři skateboardisté. „Myslím si, že tento prostor k tomu může pomoci,“ dodal.

Na to, jak Habanec a ostatní jezdci trénují, se mohou zájemci podívat přímo na místě. „My to většinou dáváme vědět skrze sociální sítě, i třeba kdy jsou tady různé akce. Na ty akce je vždy ideální dorazit,“ pozval prostřednictvím kamery Novinek všechny skateboardové nadšence Habanec a ukázal hned několik triků, na kterých zrovna pracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám