Hlavní obsah

Na olympiádě pomohla ztracenému šampionovi, dočkala se odměny

Za dobrý skutek, který nakonec pomohl jamajskému překážkáři ke zlaté olympijské medaili, dostala dobrovolnice z Tokia odměnu. Hansle Parchment inkasoval od mladé ženy drobnou hotovost na taxi poté, co se v olympijském areálu ztratil a hrozilo, že nestihne závod. Jamajčan následně dotyčnou dobrovolnici kontaktoval a odvděčil se.

Foto: Profimedia.cz

Hansle Parchment si z Tokia odvezl zlatou medaili.

Článek

Jednatřicetiletý Parchment se stal v Tokiu olympijským vítězem, když opanoval závod na 110 metrů překážek. Pořádné nervy přitom zažil ještě předtím, než se na samotnou dráhu dostal. Místo k atletickému stadionu jej autobus zavezl k aquacentru, kde zabloudil. Lidé mu doporučili, aby nasedl na další autobus a vydal se zpátky.

V časové tísni ale Jamajčanovi nakonec pomohla 25letá japonská dobrovolnice se srbskými kořeny Tijana Stojkovičová, která závodníkovi věnovala peníze, aby si mohl vzít do dějiště závodu taxi. „Ten den mi pomohla dostat se do finále,” uvedl později Parchment, jemuž se podařilo sehnat na dobrovolnici kontakt.

Nevídaný čin maratonce je v rozporu snad se všemi zásadami fair-play

Koktejl

Ještě v Tokiu půjčené peníze vrátil a mladé ženě udělal radost tričkem jamajského týmu. Stojkovičová fotku v jamajském tričku sdílela na sociálních sítích a závodníkovi poděkovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám