Hlavní obsah

Na obloze se zjevila záhadná světelná formace

Novinky, Markéta Klánská

Záznamů neidentifikovatelných létajících předmětů stále přibývá. V tomto týdnu se UFO objevilo také nad Ruskem. Natočili ho dva muži ve stepní oblasti v Krasnodarském kraji nad řekou Kubáň. Snímek zachycuje něco velmi podivného, shluk jasně zářících světel na temné noční obloze, která se různě formují.

Článek

Oranžové světelné body se vznášely a občas měnily tvar. Zprvu tvořily formaci připomínající písmeno "V", pak ale jejich seskupení vypadalo spíše jako kříž, popřípadě písmeno "X". Všechna světla se sice pomalu přesouvala, nikdy se ale od sebe nevzdálila.

Ze záznamu, který na internet 21. listopadu nahrál 32letý uživatel označený jako 1nemez1970, nelze jednoznačně určit, zda a jak se objekt po obloze pohyboval. Zároveň není slyšet žádný jiný zvuk, než hlasy dvou mužů a kvákání kachen.

Podle internetového serveru Examiner lze tedy s největší pravděpodobností vyloučit, že by šlo o nějaké letadlo nebo vrtulník. Nejedná se ale prý ani o čínské lucerny, které jsou sice tiché a září podobně, ale nedrží se v podobných formacích.

Podobný případ byl odborníkem prohlášen za nevysvětlitelný

Podobný objekt byl spatřen také 21. května nad městem Jen-tchaj v čínské provincii Šan-tung. Jeden z místních obyvatel si všiml podivných bílých světel na obloze, která byla zformována do písmene "V".

Vytáhl tedy fotoaparát, aby pořídil nějaké fotky. Objekt se ale začal hýbat, okamžitě si tedy doběhl domů pro kameru. Když se vrátil, UFO se stále pohybovalo po obloze, jen ve větší vzdálenosti. Po několika minutách se prý otočilo a zmizelo v nedohlednu.

Video se objevilo i na několika čínských televizních stanicích. Formace bílých světel byla tehdy porovnávána se světelnými draky. Ačkoli ale tyto létající hračky vybavené LED diodami vypadají podobně jako natočená formace, bez potřebné energie nemohou tak snadno zmizet v dáli. Čínský expert na UFO tedy s jistotou označil fotografie i videozáznam za nezfalšovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám