Hlavní obsah

Na letišti vypněte mobily i vibrátory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Vypněte mobily a - vibrátory. Není vyloučeno, že letiště v Austrálii rozšíří o tyto sexuální pomůcky varování pro cestující, protože právě tato "hračka" v pondělí způsobila v australském Mackay pohotovost bezpečnostní služby a uzavření letiště téměř na hodinu.

Foto: Marek Malůšek

Igor Stránský režíruje hru Králova řeč.

Článek

"Bylo to poněkud zneklidňující, když se z odpadkového koše začalo ozývat divoké bzučení," popisovala kavárnice Lynne Bryantová situaci, která předcházela vyhlášení poplachu na letišti v Mackay, jež leží ve státě Queensland asi 800 kilometrů severně od Brisbane. "Hned jsem volala bezpečnostní službu a chvilku nato už bylo všechno vyklizeno," řekla.

Policie evakuovala z letištního terminálu personál leteckých společností, zaměstnance kavárny a půjčovny automobilů i stovky cestujících. Chystala se zavolat odborníky na zneškodňování bomb, když nejmenovaný cestující ze zvědavosti prohlížel obsah koše a zjistil, co vlastně bylo příčinou poplachu.

Policejní mluvčí nakonec sdělila, že v balíčku byla objevena jakási nová "pomůcka pro dospělé".

V Austrálii platí zvýšená bezpečnostní opatření od teroristických útoků na cíle ve Spojených státech v září 2001. Navíc jsou ještě kvůli nadcházejícím volbám přísněji střeženy i velké budovy a dopravní uzly.

Reklama

Výběr článků

Načítám