Hlavní obsah

Na internetu našla pohovku zdarma, v polštáři byl skoro milion

Vicky Umoduová z amerického města Colton v Kalifornii byla štěstím bez sebe, když na internetu našla sadu dvou pohovek a křesla, kterou její majitelé nabízeli zcela zdarma. Když pak uvnitř jednoho z polštářů, které byly součástí pohovek, nalezla hotovost ve výši 36 tisíc dolarů (přes 800 tisíc korun), nevěřila vlastním očím, píše server televizní stanice KABC-TV.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Sadu nábytku Umoduová našla na internetovém serveru s názvem Craiglist. „Myslela jsem si, že je to trik. Raději jsem tam zavolala,“ svěřila se Američanka s odkazem na to, že pohovky s křeslem majitelé nabízeli zcela zadarmo.

Ti jí však vysvětlili, že nábytek zdědili po příbuzném, který v nedávné době zemřel, a snaží se ho co nejrychleji zbavit.

Objednal si kuchyňskou linku z druhé ruky, uvnitř našel skoro čtyři miliony

Koktejl

„Zrovna jsem se nastěhovala do nového bytu a doma nic nemám. Byla jsem nadšená, a tak jsem si nábytek vyzvedla a přivezla domů,“ řekla Umoduová s tím, že si ihned všimla, že se cosi skrývá v jednom z polštářů.

Když jej otevřela, našla v něm obálky naplněné bankovkami, konkrétně napočítala 36 tisíc dolarů. „Říkala jsem svému synovi, aby rychle přišel. Křičela jsem na něj, že jsem našla peníze a že musím těm lidem (bývalým majitelům nábytku) zavolat,“ popsala žena své pocity bezprostředně po nalezení hotovosti.

Ani na vteřinu ji prý nenapadlo, že by si peníze nechala pro sebe. „Bůh byl ke mně a k mým dětem laskavý, všichni jsme živí a zdraví. Mám tři krásná vnoučata, o co víc můžu Boha žádat?“ sdělila Umoduová.

Rodina, která jí sadu nábytku věnovala, neměla o penězích ponětí. Následně však v domě jejich zesnulého příbuzného našli další hotovost. S ohledem na poctivost Umoduové se rodina ženě rozhodla z vrácené částky věnovat 2200 dolarů (přes 50 tisíc korun) na novou ledničku.

„Neočekávala jsem od nich ani deseticent,“ uzavřela Umoduová.

Reklama

Výběr článků

Načítám