Hlavní obsah

Mýval se prokousal skrze střechu a uvázl v ní, trčely mu jenom nohy a ocas

Samice mývala uvázla ve střeše rodinného domu v kalifornském Santa Cruz poté, co se v noci z neděle na pondělí snažila dostat do podkroví, kde měla mláďata. Majitelce domu se ve spolupráci s odborníky nakonec podařilo šelmu vysvobodit.

Foto: Santa Cruz County Animal Shelter

Samice mývala zůstala nešikovně zaklíněná ve střeše domu.

Článek

Zvíře bylo podle deníku Santa Cruz Sentinel na cestě za svými mláďaty, když zjistilo, že rozbitý ventilační otvor, kterým do podkroví původně vcházelo, už je opravený. Mláďata tím pádem uvnitř zůstala uvězněna, a tak se k nim samice rozhodla prokousat skrze střechu.

„Na základě více než 40leté práce s divokou zvěří vám mohu říct, že mývalí samice jsou nejlepší matky. Udělají vše, aby se navrátily ke svým mláďatům,“ uvedla Rebecca Dmytryková, ředitelka organizace Wildlife Emergency Services, která majitelce domu na dálku poradila, jak zvíře správně vysvobodit.

Mýval se vkradl do domu pro zásoby. Fotka z jeho dopadení baví internet

Koktejl

Samice mývala totiž při cestě skrze střechu uvázla a pravděpodobně několik hodin čekala v relativně vysokých teplotách na záchranu. Na fotografii je dokonce vidět, jak po střeše stékalo její mateřské mléko.

Když se však majitel domu spojil s Dmytrykovou, odbornice na divokou zvěř byla zrovna vzdálena asi hodinu jízdy autem. „Mýval by hodinu nevydržel. Bojoval velmi tvrdě a měl silnou srst. Pošel by na následky tepelného stresu či vyčerpání,“ vysvětlila Dmytryková.

S mláďaty a v pořádku 

Majitelce domu se však společně s dalšími lidmi v okolí brzy podařilo šelmu vysvobodit. Díru ve střeše rozšířili natolik, že se zvíře bylo konečně schopné prodrat do podkroví. „Řekla jsem jim, aby ho netahali ven, protože by je kouslo,“ podotkla Dmytryková.

Gorila v zoo hladila sviště, návštěvníci se dojímali

Koktejl

Podle informací zvířecího útulku Santa Cruz County Animal Shelter, který fotografii uvázlého mývala sdílel, je zvíře v pořádku a opět se svými mláďaty.

„Nikdy neuzavírejte díry na střeše vašeho domu, aniž byste nezkontrolovali, zda uvnitř něco není. Pokud je to malá díra, mohou tam být myši či krysy, pokud větší, může tam být něčí kočka,“ varuje lidi do budoucna Dmytryková.

Reklama

Výběr článků

Načítám