Hlavní obsah

Muži uřízli palec na noze, aby jím vyměnili palec na ruce

Novinky, Jakub Kynčl
Bristol

Některým to přijde nechutné, jiní originální řešení záchrany funkčnosti levé ruky obdivují. Brit James Byrne (29) se při řezání dřeva připravil o palec u ruky a jedinou cestou k tomu, aby nehoda jeho život výrazně nekomplikovala, byla operace, ke které by nedal souhlas každý. Chirurgové muži odoperovali palec na noze a přišili mu ho k ruce.

Článek

Devětadvacetiletý James si už myslel, že bude moci žít bez důležité součásti těla do konce života. Přišít uříznutý prst se totiž lékařům nepodařilo. Pak za ním však přišel vrchní chirururg a řekl mu: "Budete mít palec i kdybych vám kvůli tomu musel vzít palec u nohy."

A stalo se.

"Myslel jsem si, že vtipkuje. Teď mám ale na ruce opravdu prst ze své nohy. Lidé reagují odlišně. Někteří si myslí, že je to docela vtipné, jiní jsou naopak trochu zhnusení. Většinou se ptají, co se mi stalo s palcem u ruky, že ho mám tak velký a napuchlý. Nikdy nemůžou uvěřit, že se dívají na můj palec od nohy," uvedl Byrne.

"Můj syn si myslí, že to je úžasné. Musel jsem ho ukázat všem jeho kamarádům na hřišti a stal jsem se tam na chvíli celebritou. Začal jsem tomu prstu říkat Toby," dodal mladý muž, kterého nyní čeká rehabilitace, aby se naučil s prstem plně pracovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám