Hlavní obsah

Muž se zabouchl v pivním chladicím boxu. Místo volání o pomoc začal pít

Novinky, tcs

Překvapení čekalo na zaměstnance obchodu Kwik Trip v městečku Marshfield v americkém Wisconsinu. Když minulou středu přišli v šest hodin ráno do práce, nalezli v chladicím boxu muže, který stihl přes noc ochutnat řadu piv. Za žádné ale nehodlal zaplatit, a hrozí mu proto obvinění z krádeže.

Foto: Marshfield police department

Jeremy Van Ert

Článek

Osmatřicetiletý Jeremy Van Ert přišel do obchodu na Central Avenue v úterý krátce před půlnocí. Podle vlastních slov se nešťastně zabouchl v chladicím boxu, kde jsou nabízena piva a kterému se říká „beer cave“ – pivní jeskyně.

Mezi pořádně studenými nápoji vydržel celou noc, během které začal postupně ochutnávat, co mu přišlo pod ruku. Naštěstí toho ale moc nevypil. V místnosti, kde se teplota pohybuje lehce nad bodem mrazu, do sebe postupně dostal půllitrovou láhev ležáku, pivo mu ale posléze přestalo chutnat, a proto přešel na plechovky alkoholického koktejlu s názvem Four Loko.

Pomoc si klidně mohl přivolat

Van Ert měl zřejmě upito ještě předtím, protože během svého pobytu zvládl pokácet několik krabic plných plechovek. Některé z nich se rozbily. Ihned poté, co ho zaměstnanci druhý den ráno vysvobodili, prodejnu opustil, aniž by za vypité pivo zaplatil. Policie ho nyní stíhá za krádež.

Chladicí boxy, takzvané beer caves, jsou v Americe nesmírně populární.

Výmluvy, že se zavřený muž snažil pouze přežít mrazivou noc, policie označila za liché. V době, kdy se v mrazáku zabouchl, totiž ještě byli v prodejně zaměstnanci a box má průhledné dveře, které rozhodně nejsou zvukotěsné. Kdyby chtěl, mohl si nezvaný ochutnávač klidně přivolat pomoc.

I když škoda, kterou způsobil, není příliš veliká – zhruba 170 dolarů (3756 korun), možná Van Ert skončí ve vězení. Už dvakrát byl totiž usvědčený ze žhářství a dalších trestných činů a na svobodě byl na podmínku. Jeho osud teď bude mít v rukou probační úředník.

Reklama

Výběr článků

Načítám