Hlavní obsah

Muž se po 14 letech setkal se svým zatoulaným kocourem

Američan Perry Martin z floridského města Fort Pierce nevěřil svým vlastním uším, když mu zavolal jeden z tamních útulků s tím, že byl nalezen jeho zatoulaný kocour Thomas Jr. Nyní už 18letý mazlíček se mu totiž zatoulal před 14 lety. Muž byl proto přesvědčený, že je už dlouhou dobu po smrti, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Martin se kocoura Thomase, kterému přezdíval T2, ujal v roce 2002. „Byl to tulák. Jednoho dne se objevil, tak jsem ho vzal k veterináři, kde dostal mikročip,” svěřil se televizní stanici WPTV-TV.

O rezavého kocoura se staral zhruba dva roky, než mu po následcích hurikánu Jeanne utekl oknem. „Měl mikročip, doufal jsem proto, že ho někdo najde a zavolá mi,“ řekl Martin.

Smířil se s tím, že je po smrti

Když se však dlouhou dobu nikdo neozýval, začal postupem času ztrácet naději a byl přesvědčen, že jeho mazlíčka na ulici zajelo auto a že už se s ním nikdy neuvidí.

O to víc byl překvapený, když mu před pár dny zavolali z organizace Humane Society of Treasure Coast, která se stará o opuštěná zvířata, s tím, že se jeho kocour konečně našel.

„Perry, co byste dělal, kdybychom vám řekli, že je T2 naživu?“ ptala se ho dobrovolnice Sarah Fisherová. „Pravděpodobně bych vám řekl, že jste se zbláznila, protože pošel před hodně lety,“ zněla Martinova odpověď.

Jeho domněnka se však ukázala jako mylná, protože kocoura tamní dobrovolníci před dvěma týdny nalezli zatoulaného na ulici a vzali ho k sobě do útulku. Díky mikročipu pak zjistili, že je od svého majitele odloučen už pěknou řádku let.

„Jakmile jsem ho uviděl, věděl jsem, že je to on. Jen trošku zestárl, stejně jako já. Jsem přesvědčený, že byl určitý čas součástí nějaké rodiny a poté zase utekl. Nedovedu si představit, že by žil celou dobu na ulici,“ řekl Martin.

Kocourovi je nyní 18 let a už není zdaleka tak silný jako dřív. Podle jeho staronového majitele se mu však daří dobře. „Od té doby, co je se mnou, pořád jenom jí, pije a neustále někam chodí,“ dodal Martin.

Reklama

Výběr článků

Načítám