Hlavní obsah

Muž na WC donutil letadlo k přistání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

K nouzovému přistání donutil letadlo největší čínské letecké společnosti Air China pasažér, který se za letu usadil na toaletě a odmítl ji opustit. Posádka rozhodla, že letoun na lince z Pekingu do Singapuru přistane v Šenčengu na jihu Číny. "Cestující byl na toaletě více než hodinu a odmítal vyjít," řekl tisku zástupce společnosti.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Posádka po přistání násilím otevřela dveře toalety a našla tam oblečeného muže sedícího na míse, zcela vynervovaného a neschopného vysvětlit své chování. Podle prvních výsledků vyšetřování je muž povoláním lékař ze severu Číny.

Tento incident je už třetí na čínských aerolinkách za posledních několik dní. V neděli se pokusil o únos na jedné lince stejné letecké společnosti devětatřicetiletý nezaměstnaný. O několik dní dříve se cestující v letadle jedné menší letecké společnosti pokusil spáchat sebevraždu, nebo možná také unést letadlo. Na to jsou zatím obě verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám