Hlavní obsah

Muž, který porodil tři děti, chce rodit pro neplodné páry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Američan Thomas Beatie porodil tři děti. Narodil se sice jako žena, ale jako transsexuál si změnil pohlaví a stal se mužem. Pak se oženil a zjistil, že jeho choť Nancy nemůže mít děti. Protože měl sám ještě funkční ženské pohlavní orgány, rozhodl se otěhotnět sám. To se mu podařilo úspěšně třikrát, teď ale chce otěhotnět počtvrté. Chce se totiž stát náhradní „matkou“ pro neplodné páry.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Beatie v talk show Oprah Winfreyové v roce 2008.

Článek

"Když jsem poprvé uvažoval o této možnosti, myslel jsem si, že je to šílené. Pak jsem o tom ale přemýšlel, co to znamená mít rodinu i pro nás. Já bych toho byl schopen, proč ne," sdělil Beatie.

"Pokud to můžu udělat a pomoci jiné rodině naplnit jejich touhu po dítěti, pak to chci udělat,“ dodal Američan, jehož příběh šokoval svět před dvěma roky. Tehdy byl před porodem prvního dítěte.

Jestli o jeho dělohu nebude mít nikdo zájem, pak si pořídí čtvrté dítě pro vlastní rodinu, ačkoli po třetím porodu tvrdil, že je to jeho poslední těhotenství. „Kdybychom nenašli žádnou rodinu, pak si pořídím ještě jedno dítě pro nás,“ dodal Beatie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám