Hlavní obsah

Muž do poslední chvíle nevěděl, zda mu k oltáři přijde ženich nebo nevěsta

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba ve skotském Stirlingu se v mnohém nelišila od opulentních svateb, jež se v luxusním domě, který vlastní tenista Andy Murray, obyčejně konají. S jediným rozdílem: Jedenapadesátiletý Douglas Davidson do poslední chvíle nevěděl, zda jeho sedmatřicetiletý nebinární přítel Chris Law přijde k oltáři jako Chris nebo jako Fiona.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl deník Daily Mail, který o svatbě informoval, Chris má tzv. nebinární genderovou identitu. To znamená, že se neztotožňuje pouze s jedním biologickým pohlavím, ale označuje se jako genderfluid. Definice uvádí, že taková osoba se snaží vůči genderové identitě zůstat flexibilní a snaží se vyjadřovat více pohlaví.

„Všichni předpokládali, že přijdu jako Fiona, protože zhruba 90 procent času, kdy se stýkám s okolím, trávím jako žena“ uvedl Chris. Douglase, rugbyového hráče a vězeňského dozorce, pro kterého je to první homosexuální vztah, potěšilo, že k oltáři přišel Chris jako Chris. „Miluju je ale oba stejně, protože oni jsou můj životní partner,“ vyznal se Douglas, který s Chrisem (a Fionou) chodí už devět let.

„Necítím žádný rozdíl, jestli jsem s Chrisem či Fionou, i když jsem někdy víc ochranitelský, když je Fiona. Kvůli tomu, jaké mají lidi na názory na genderfluidní osoby,“ dodal Douglas.

Chris doplnil, že být ženou pro něj není otázka sexuality. Oba muže přitahují muži. „Sexualita a gender jsou dvě odlišné věci,“ uvedl Chris, který působí jako sociální pracovník. Řada lidí se ho ptá, zda neprochází změnou pohlaví, on je prý ale se svým tělem spokojen. Být genderfluidní mu naprosto vyhovuje.

Obavy z koronaviru nedovolily novomanželům zúčastnit se vlastní svatby

Koktejl

Douglas i Chris se navíc mohou opřít o chápavou a milující rodinu a přátele. Pár překvapila i reakce Douglasova otce, dvaadevadesátiletého Alastaira. „Můj švagr mu jednou ukázal mou fotografii coby Fiony, a když jsme ho šli navštívit, tak si mě vzal stranou a prohlásil: ‚Tak jsem viděl tvou fotku a vypadal jsi skvěle. Za mých časů pár kluků taky žilo jako ženy a klobouk dolů, Chrisi, klobouk dolů‘. Úplně mě to odrovnalo,“ přiznal dojatý Chris.

„Svatba udělala náš vztah oficiálním a zůstane pro nás stejně důležitá a krásná, ať už jsem Fiona nebo Chris,“ dodal na závěr Chris. Jasno má i Douglas. Svého partnera miluje takového, jaký je. „Neptám se, jestli jdu ven s Chrisem nebo Fionou. Ptám se jen na to, co si vezme na sebe, abych se ujistil, že vyrazíme včas,“ ukončil se smíchem Douglas.

Reklama

Výběr článků

Načítám