Hlavní obsah

Obavy z koronaviru nedovolily novomanželům zúčastnit se vlastní svatby

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus je v posledních týdnech jedním z hlavních světových témat. Má však dopad i na relativně malé příběhy. Pár novomanželů, který se nedávno vrátil z Číny, musel přizpůsobit svatební plány obavám svatebčanů z případného nakažení virem na svatební hostině. Dvojice tak vymyslela jednoduchý způsob, jak hosty nezneklidňovat, a přesto obřad uspořádat, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Joseph Yew ze Singapuru a jeho žena Kang Tingová se vrátili jen několik dní před obřadem z Číny, odkud pochází nevěsta a kde v posledních týdnech řádí koronavirus, což některé svatebčany znepokojilo natolik, že se obřadu nechtěli zúčastnit.

Aby ženich s nevěstou vyhověli přání některých hostů, rozhodli se, že svatební obřad budou přenášet online a se svými blízkými oslaví jedinečný den na dálku za pomoci videopřenosu.

Jak později řekl Yew, nebylo třeba se nákazy obávat. Pár se vrátil z oblasti, která sice sousedí s provincií Chu-pej, jejímž hlavním městem je právě epicentrum nákazy Wu-chan, ale podle ženicha se dvojice pohybovala zejména mimo města.

Oficiální svatba proběhla už v říjnu minulého roku právě v Číně. Svatební ceremoniál spojený s hostinou, jenž byl určen především pro příbuzné ze ženichovy strany, proběhl však až nyní, což je v asijských zemích poměrně běžné. Obzvlášť, pokud ženich a nevěsta pocházejí z jiných zemí.

„Někteří hosté mi řekli, že by v obavě z možného nakažení nepřišli,” uvedl zklamaný Yew. „Původně jsme chtěli svatbu odložit, ale hotel, v němž se ceremoniál měl konat, byl proti. V tu chvíli už bylo všechno naplánované a zařízené,” vysvětlil ženich.

Pár tak v neděli uskutečnil videohovor z hotelového pokoje, poděkoval přítomným hostům, pronesl svatební řeč a popřál jim dobrou chuť. „Někteří z nich byli z toho plánu nejdřív trochu v šoku, ale myslím, že kdybychom tam s manželkou byli, byla by atmosféra jiná. Lidé by byli nedůvěřiví,” poukázal na důvody online hostiny Yew.

Na tu do hotelu nakonec dorazilo asi 110 lidí z původně 190 plánovaných. Kvůli cestovním omezením se nezúčastnili například ani rodiče nevěsty. „Nebyli jsme ani tak smutní, jako spíš zklamaní. Ale asi jsme neměli jinou možnost,” dodal Yew, jenž si se svojí ženou mohl alespoň připít šampaňským, které hotelová služba doručila manželům až na pokoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám