Hlavní obsah

Muž dal kočku své přítelkyně do sušičky a zapnul ji, skončil ve vězení

Novinky, Jakub Kynčl
Huntingdon

Třiadvacetiletý Brit Alan Staughton stráví 56 dní ve vězení za týrání zvířat. Konkrétně za to, že vložil kočku své přítelkyně do sušičky na prádlo a poté přístroj zapnul. Video s drastickými záběry navíc následně nahrál na internet. Kočka utrpěla zlomený zub a zranění jazyka.

Brit strčil kočku své přítelkyně do sušičky, půjde za to na dva měsíce do vězení

Článek

Alan Staughton z městečka Huntingdon v hrabství Cambridgeshire se u soudu doznal k tomu, že kočku umístil do sušičky, a způsobil jí tak zbytečné utrpení. Nyní za to byl uvězněn na 56 dní. Informovali o tom ochránci zvířat z organizace RSPCA.

Navíc k trestu odnětí svobody dostal muž od soudu také doživotní zákaz chování jakýchkoliv domácích zvířat. Staughton při prvním výslechu připustil, že mu celá scéna přišla vtipná.

Podle veterinářky Helen Dennisové byla kočka Princess událostí traumatizována, mužův čin posoudila jako mučení. Podle soudního psychiatra trpí muž neurovývojovou poruchou známou jako ADHD, v ČR označovanou často jako hyperkinetická porucha. U lidí trpících touto poruchou se často objevují pocity vnitřního neklidu, převládá impulzivita a poruchy pozornosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám