Hlavní obsah

Muž běhá jako opice. Lovec si ho spletl s divočákem a zkusil ho zastřelit

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Skoro deset let už piluje své umění opičího běhu japonský podivín Kenichi Ito. Jeho styl je založený na běhu kočkodana a zajímavé je, že 29letý muž dokáže tímto způsobem běhat rychlostí až okolo 20 kilometrů za hodinu. Jeho zábava ale není vždy úplně bezpečná.

Japonec nadchl běháním po čtyřechVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Devětadvacetiletý Japonec se dostal do knih rekordů, když uběhl opičím způsobem 100 metrů za méně než dvacet vteřin.

"Víte, můj obličej a tělo vypadá jako opičí, takže mě už od dětství někteří provokovali a křičeli na mě "opice, opice". Ale mně to nijak nevadilo, protože jsem měl opice rád a někde uvnitř jsem věděl, že bych chtěl mít nějakou z jejich schopností. Když jsem pak viděl opice, jak rychle běhají, měl jsem jasno. Od té doby jsem cvičil opičí běh každý den," uvedl Ito.

Celkem osm a půl roku chodí Ito po okolí jako opičák po čtyřech, stejně tak chodil i po své domácnosti. Nicméně jeho podivné hobby rozhodně nemělo vždy jen pozitivní odezvu.

Střílel po něm lovec

"V ulicích mě často zastavovala policie a zjišťovala, co to dělám. Rozhodl jsem se tedy odjet do hor a tam jsem si udělal takový měsíční výcvikový kemp běhu po čtyřech. Jenže hned první den si mě lovec spletl s divokým prasetem a pokusil se mě zastřelit," řekl Ito pro agenturu Reuters.

A jaká očekávání podivný Japonec vlastně má? "Běh po čtyřech zatím rozhodně není olympijský sport, ale odhaduji, že za nějakých 500 let budou všichni atleti běhat po čtyřech," dodal opičí muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám