Hlavní obsah

Moťovský stále nezvěstný, přípravy na další Miss ČR jsou ve skluzu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Když majitel Gottlandu a licence na soutěž krásy Miss ČR Jan Moťovský odjel počátkem srpna do francouzského města Nice na obchodní jednání, nikdo nečekal, že o více než dva týdny později o něm stále ještě nikdo nebude vědět. Jeho zmizení má ale negativní vliv i na uspořádání dalšího ročníku tradiční soutěže Miss ČR. Zástupci pořádající agentury však tvrdí, že přípravy na další ročník nejsou narušeny, jsou prý pouze ve skluzu.

Článek

Podnikatel Jan Moťovský měl mít ve Francii jednání s několika dalšími podnikateli, jenže v jeden moment se zcela odmlčel a nikdo neví, kde je. Rodina a blízcí se čím dál tím více obávají o jeho život. Jeho zmizením nastalo hodně potíží i v agentuře APK./2, která vlastní licenci na soutěž Miss ČR a také ji pořádá.

Nejbližší spolupracovník Jana Moťovského Zdeněk Kohák v rozhovoru pro Novinky popsal, v jakém stavu jsou přípravy dalšího ročníku Miss ČR.

Kdo se momentálně za nepřitomnosti Moťovského stará o Miss ČR?

V této chvíli ten samý management, tedy vedení agentury APK./2, pouze bez pana Moťovského.

Má někdo vyjma Moťovského přehled o všech jednáních s partnery?

Ano, nějaký přehled máme, víme s jakými partnery bylo jednáno, víme co je přibližně obsahem jednání, na některých jednáních byl pan Moťovský sám, na některých s ředitelem APK./2 panem Valockým, na některých s celým managementem.

Co budete dělat s partnery, u kterých přesně nevíte, o čem se jednalo a v jaké fázi vůbec jednání byla?

Věříme, že jakmile bude příležitost, tak s nimi navážeme kontakt a vstoupíme do jednání znovu.

Jsou podepsané smlouvy se sponzory na další rok?

Několik smluv už je podepsaných, některé byly těsně před podpisem a některé byly teprve rozjednané či ve fázi návrhu. Partnerům, se kterými ještě nebyla smlouva podepsána, bude jednáno i nadále, jistě nebudou o nic ošizeni. Hlavní roli teď hraje čas. Musíme dohnat těch 14 dní, které jsme v těchto jednáních ztratili. Zmizení pana Moťovského nepřišlo ve vhodnou chvíli.

Jaký je momentálně stav jednání s televizemi?

Pro nás je dlouholetým partnerem TV Nova a tuto spolupráci bychom jistě rádi udrželi i nadále. Nicméně nevylučujeme i jiné možné televize. Jednat budeme asi najednou s vícero subjekty.

Opustil soutěž Miss ČR již nějaký partner od chvíle, kdy pan Moťovský zmizel?

Zatím jsme nezaznamenali úbytek partnerů na základě této informace. Přeci jen věříme, že partneři vnímají tuto soutěž jako národní a jako taková si jistě zaslouží pozornost. Za pokračující podporu ze strany partnerů jsme vděční.

Existuje nějaká smlouva, která by zajišťovala, že další ročník musí proběhnout?

To by musela být smlouva asi s pánem bohem, jak to myslíte?

Když odkupoval pan Moťovský soutěž Miss ČR od pana Zapletala, byla v ní například klauzule zaručující běh soutěže nejméně po určitý počet let?

Tak takové informace jsou jistě předmětem obchodního tajemství, k tomu se nemohu vyjadřovat. Důležité je, že všichni z nás si přejí, aby soutěž bez potíží pokračovala i nadále.

Existuje možnost, že by se neuskutečnil další ročník?

Management je jistě plnohodnotný, takže věřím, že nic takového nehrozí a všichni pro to jistě uděláme maximum.

Reklama

Výběr článků

Načítám