Hlavní obsah

Moskva zkritizovala Bushovou za šatník

ČTK, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

S obavami, zda bude módně na výši, zahájila manželka amerického prezidenta Laura Bushová v Paříži nedávné evropské turné. V hlavním městě módy ovšem prošla bez problémů. Horší to bylo v Moskvě, kde na pozvání své ruské kolegyně Ljudmily Putinové navštívila první mezinárodní festival školních knihoven.

Foto: Stanislava Dvořáková

Mapa zobrazuje území Sudet obklopující město Ústí nad Orlicí s tehdejším německým označením Wildenschwert.

Článek

Předvedla při tom prý příliš skromný, laciný, nemoderní šatník. Alespoň tak to kriticky zhodnotila ruská média ve svých komentářích.

Na večeři ve Velkém kremelském paláci se Laura objevila v jednoduchém béžovém kostýmku. "Pro Rusko je takový obraz laciný. Ruská první dáma se obléká podstatně nákladněji," srovnával Bushovou a Putinovou televizní kanál NTV a jedovatě dodal, že manželky amerických prezidentů za Demokratickou stranu působily podstatně módněji. Jen Hillary Clintonová sledovala spíš politiku než módu. "Laura Bushová, žena v domácnosti s diplomem knihovnice, se obléká stejně jako její tchyně Barbara: strohé kostýmky a perly v uších," shrnula televize NTV.

Ruští novináři v této souvislosti nechápou, jak může být Laura na druhé příčce popularity manželek amerických prezidentů, hned za Jacqueline Kennedyovou, která se oblékat uměla dokonale. Bushová ovšem nepřijela do Ruska předvádět modely, ale několik nových dětských knih amerických autorů, které pak věnovala ruským knihovnám, a posílit image svého muže George Bushe. Okázalé vzájemné přátelství prvních dam má tedy zejména "strategický účel" v souvislosti s prezidentskými volbami, které se konají v Rusku i USA příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám