Hlavní obsah

Mohla potkat i císaře pána. Na nejstarším mazlíčkovi však šediny nehledejte

Novinky, nčs

Zažila obě světové války, potopení Titaniku, pochází dokonce z předminulého století. Řeč je o nejstarším domácím mazlíčkovi na světě - želvě Tommy. Ta nedávno oslavila již 121. narozeniny a podle majitelky se do důchodu rozhodně nechystá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Želva Tommy slaví 121. narozeninyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Jak říká při příležitosti oslavy narozenin majitelka vzácné želvy zelenavé 62letá Britka Sheila Florisová, Tommy je v její rodině od roku 1909, kdy ji tehdy koupila její babička. Za zvíře utratila počátkem minulého století jednu libru. Od té doby žije želva jako součást rodiny a podle Florisové ještě mnoho let žít bude.

„Je ve skvělé kondici, nikdy jsem s ní nemusela k veterináři. Půl roku stráví hibernací a vzbudí se vždy na prvního dubna,” říká o Tommy Florisová. Ta se k želvě dostala už jako dítě. „Nejdřív jsme si mysleli, že je to samec, ale když potom Tommy začala klást vejce, zjistili jsme, že je to ona. Ale jméno už jí zůstalo,” vysvětluje.

Tommy i ve svém úctyhodném věku zůstává aktivní, ráda se toulá po zahradě, kde má i své oblíbené místo pod živým plotem. „Její chov není nákladný, živí se trávou ze zahrady. Je legrační ji pozorovat, jak si užívá dovádění na zahradě,” říká majitelka, která je přesvědčená, že Tommy bude žít dalších minimálně 50 let. „Je o ni dobře postaráno a má okolo sebe lidi, kteří ji milují. Nemám o ni strach,” dodává Florisová.

Reklama

Výběr článků

Načítám