Hlavní obsah

Moderátor a herec Krejčíř vystoupil ze sekty, už nechce patřit mezi mormony

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Moderátor a herec Tomáš Krejčíř (39) vystoupil z Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, jehož členům se říká mormoni. Prý kvůli změně životních názorů.

Článek

"Ano je to pravda, vystoupil jsem z Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů," přiznal Novinkám Tomáš Krejčíř. "Občas se prostě v životě stane, že člověk přehodnotí své názory," dodal populární herec a moderátor.

K mormonům ho před lety ještě jako svobodného muže přivedl kamarád z Ameriky. Poté, co se Krejčíř oženil, se církvi oddala také jeho manželka Gábina a mormony se staly i děti Dora (13), Adam (10) a David (6). Nyní z církve vystoupila celá rodina.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Krejčíř tráví dovolenou nejraději s manželkou a jejich třemi dětmi.

Krejčíř byl mormonskou vírou očarován léta tak, že se stal dokonce jedním ze dvou rádců prezidenta mormonů v České republice a také byl poradcem ve dvou dalších evropských státech.

Mormoni jsou velmi rodinně založení, nedopustili by se nevěry. Nekouří, nepijí alkohol, kávu ani černý a zelený čaj a nesnášejí jakékoli drogy. Věří také, že Ježíš mezi ukřižováním a zmrtvýchvstáním pobýval v Americe.

Církvi musí odevzdávat mormoni desátky, které činí deset procent z jejich příjmů.  Kromě desátku je také obvyklé platit tzv. postní oběti, což jsou peníze ušetřené za dvě po sobě jdoucí jídla během pravidelného půstu každou první neděli v měsíci. Krejčíř údajně církvi odevzdal více než jeden milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám