Hlavní obsah

Mocný prsten leží na dně zásuvky

NEW YORK

Nejmocnější prsten světa je uložen v obyčejné kancelářské zásuvce a nikdo ho nestřeží. Prsten, o který usiloval pán temnot Sauron, má doma představitel hobita Froda, jednadvacetiletý Elijah Wood.

Foto: Pavel Říha

Koledníci při zahájení převzali z rukou plzeňského biskupa Františka Radkovského tradiční posvěcené křídy.

Článek

 "Mám ho v kanceláři a už pěkně dlouho jsem ho neviděl ... je to docela obyčejný zlatý prsten, a to je ironie té věcičky, tak prostá a tak mocná," uvádí Wood a dodává, že na prstenu není žádný nápis a není v trezoru.

Pomalu se stává tradicí, alespoň ve filmu, že neobyčejnou mocí oplývají věci vpadající zcela tuctově. Vzpomeňme na ušmudlaný a zašlý pohár, který představoval Zlatý grál v Indiana Jonesovi.

Wood v Pána prstenů věřil

Když se začal Pán prstenů natáčet, Wood netušil, že půjde o jeden z největších filmových trháků všech dob, ale byl si jist, že bude výjimečný. "Sotva jsme se ocitli na Novém Zélandě a viděl jsem prostředí, ve kterém se bude natáčet, a kolik umu a vášně do toho všichni dávali, tak jsem si uvědomil, že půjde o něco neuvěřitelného," vysvětluje Wood.

Sláva mu hlavu nezamotala

Na rozdíl od mnoha herců, kterým sláva kompletně změnila život v raném věku, se Woodovi stejně jako Frodovi nezatočila hlava z pokušení zaexperimentovat si s mocí, respektive s popularitou.

Stále bydlí ve Spojených státech u maminky a svůj život označuje za "běžný a normální". "Ale ano, úspěch filmů změnil můj život, ale ne natolik, abych se nemohl vrátit k tomu, jak jsem žil předtím. Chodím, kam chci, a dělám si, co chci, jen se vypořádávám s dávkou zájmu o moji osobu. Mám štěstí, že jsem už před Pánem prstenů žil svůj život, že jsem dozrával postupně a mohl se naučit, jak se se zvýšenou dávkou pozornosti vypořádat," tvrdí Elijah Wood.

Jeho život je normální, ovšem záleží na tom, čí úhel pohledu se vezme v potaz. Woodův kalendář je nyní zaplněný přípravou na hlavní roli ve snímku Thumbsucker, který se začne natáčet příští rok.

Reklama

Související články

Febiofest vybojoval osmé místo

Mezinárodní přehlídka filmu, televize a videa Febiofest 2003, jejíž pražská část skončila v pátek 31. ledna, si v žebříčku návštěvnosti kin v České republice...

Výběr článků

Načítám