Hlavní obsah

Mobil zachránil dítě v ukradeném autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOURGES

Díky mobilu našli francouzští policisté auto, které zloději v pondělí ukradli i s tříletou holčičkou Matheou na zadním sedadle. Ta telefon dokázala zprovoznit a komunikovat s vystrašenými rodiči.

Článek

Dva mladí obyvatelé francouzského města Bourges jeli v pondělí večer i se svým dítětem do videopůjčovny. Při výběru večerní zábavy nechali v autě dítě i své osobní věci včetně mobilního telefonu. Také klíčky zůstaly v zapalování.

Sotva se vzdálili, s jejich vozem ujeli zloději. "(Zloději) museli čekat, vše se stalo během zlomku vteřiny," uvedl otec. Rodiče ihned upozornili policii a zároveň zkusili zavolat na vlastní mobil. Zvedla jej jejich holčička, která byla schopná jen říci, že je sama uprostřed tmy.

"Byla jsem překvapená. Mluvila jsem na ni, abych ji uklidnila," uvedla matka. "Dcerka doma většinou zvedá telefony a já ji za to občas vynadám," konstatovala.

Mezitím se policisté spojili s telefonním operátorem, aby mohli technici zjistit, kde se mobil, a tedy i vůz, nachází. "Měla jsem strach, že najdeme auto, ale bez dítěte," sdělila maminka. Po půlnoci byl vůz nalezen na parkovišti. Ospalé, ale živé a zdravé dítě předali policisté jeho rodičům. Po zlodějích, kteří si odnesli jen autorádio, policie pátrá.

Reklama

Související články

Kradeným autem se proboural až do ložnice

Vskutku dramatické probuzení čekalo jednoho rána na nic netušícího Američana, když přímo do jeho domu narazilo kradené auto, které prorazilo zeď do ložnice....

Výběr článků

Načítám