Hlavní obsah

Mladík přešel po laně ve výšce 900 metrů bez jištění

Novinky, Zuzana Křesťanová
Kalifornie

Odvážlivec Mich Kemeter posunul chůzi po laně do nových dimenzí. V Yosemitském národním parku v Kalifornii přešel po laně nad propastí hlubokou přes 900 metrů. Učinil tak čtyřikrát za sebou. Při posledním pokusu se rozhodl, že chůzi po 25 metrů dlouhém laně zvládne bez jištění, informoval server dailymail.co.uk.

Článek

Pro někoho se stal třiadvacetiletý Kemeter hrdinou, pro jiné nezodpovědným hazardérem. Mladík třikrát přešel bosý po 2,5 centimetru širokém laně z jedné strany propasti na druhou s jistícím lanem uvázaným okolo kotníku. Přímo na provaze se ještě před tím krátce pomodlil.

Poslední pokus se však rozhodl podniknout bez jištění. „Byl to od začátku Mitchův záměr, zkusit to bez jakéhokoliv jištění. Ale nejdřív si to potřeboval vyzkoušet, než se do toho pustil,“ uvedl fotograf Alexandre Buisse, který ho doprovázel.

Aby se provazochodec mohl na svůj nebezpečný úkol plně soustředit, musel chvíli čekat, než z místa odejde skupina turistů. „Ani jsem se nehnul, když šel bez jištění,“ poznamenal Buisse. „Bál jsem se o jeho bezpečnost, ale zároveň jsem věděl, že má spoustu zkušeností s podobnými věcmi.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám