Hlavní obsah

Mladík po rozchodu s dívkou nabízí zdarma zájezd pro dva za 30 tisíc

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Rozchody nebývají snadné a každý se s nimi vyrovnává po svém. Dvaadvacetiletý Angličan podnikl poměrně radikální krok, jak zahojit své rány. Rozhodl se, že někomu daruje dovolenou v hodnotě 1000 liber (31 400 korun), na kterou měli jet s přítelkyní. Natočil tedy video, v němž vysvětlil, jak a proč dospěl ke svému rozhodnutí, a vyzval zájemce, aby ho kontaktovali.

Brit se zlomeným srdcem chce darovat svou dovolenou v hodnotě 30 tisíc

 
Článek

Mladý učitel hry na kytaru a fotograf Tom Frankenburg z Nottinghamu v anglickém hrabství Nottinghamshire byl ještě nedávno šťastný s přítelkyní. Věci se ale začaly vyvíjet jinak a jemu zbyla dovolená na Maltě, na kterou nemá s kým jet.

„Zůstala mi dovolená, na kterou nemůžu. Nemohl jsem ji ani prodat, ani vrátit. Uvízl jsem na mrtvém bodě,“ uvedl Frankenburg ve svém videu, které se svolením bývalé přítelkyně nahrál na internet pod názvem "Tom Goes Crazy and Gives His Holiday Away" (Tom se zbláznil a zbavuje se dovolené).

Chce lepší svět

Dovolenou nabídl zdarma tomu, kdo si ji opravdu zaslouží. Lidé mu mají psát vzkazy nebo krátké e-maily, popřípadě posílat vlastní videa. O tom, kdo dostane dovolenou, se pak Frankenburg rozhodne na počátku června.

„Žijeme v rozvráceném světě. Je to místo, kde lidé trpí, kde dochází k válkám a kde neexistuje rovnost. Chci to napravit. S trochou naděje vás mé video inspiruje k tomu, abyste dělali to samé, i když to budou jen maličkosti. Všechno se počítá a dohromady můžeme udělat ze světa lepší místo pro život,“ pokračoval mladík ve své zpovědi.

Lidé v e-mailech orodují za druhé

Nabízený zájezd, který je zamluvený od 3. do 10. července 2012, zahrnuje letenky z/na letiště East Midlands ve Velké Británii a týden ve čtyřhvězdičkovém hotelu. Navíc je domluveno půjčení auta a Frankenburg ještě přislíbil, že případně pokryje i náklady na změnu jmen na letenkách.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, k minulému čtvrtku podle BBC Frankenburg obdržel 30 odpovědí, jeho video pak od minulé soboty vidělo minimálně 68 tisíc lidí.

„Většina odpovědí nepochází od lidí, kteří by nominovali sami sebe. Vlastně orodují za jiné. Je velmi hezké, že lidé něco takového dělají,“ uvedl pro BBC Frankenburg.

Reklama

Výběr článků

Načítám