Hlavní obsah

Místo zubů muže bolel zabodnutý hřebík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Třiadvacetiletý Patrick Lawler z USA se až u zubaře dozvěděl, že má v lebce zabodnutý deseticentimetrový hřebík. Původně se k lékaři dostavil s domnělými bolestmi zubů. Cizí předmět se lékařům podařilo úspěšně odstranit.

Foto: Promo Adam Ondra

Adam Ondra přijede do Valmezu o lezení vyprávět poprvé.

Článek

Mladý stavební pracovník pro denverskou televizní stanici vysvětlil, jak se kuriózní příhoda stala. Při práci na stavbě v Breckenridge šest dnů před svou návštěvou zubaře se nedopatřením uhodil do úst nastřelovací pistolí.

Ve skutečnosti si však do hlavy vpravil dlouhý hřebík. Ten nejprve prošel jeho pravým rtem, horním patrem, minul pravé oko a prorazil část jeho lebky.

"Šest dnů jsme místo ledovali, bral jsem Advil (lék na tišení bolesti)," popsal své trápení Lawler. Domníval se, že se musel skutečně uhodit velmi silně. "Omyl!"

Hřebík bude vystaven v obýváku

K zubaři jej doprovodila jeho žena Katerina. Lékař pořídil rentgenové snímky, na nichž byl viditelný cizí předmět zabodnutý v mužově lebce. Pacient byl ihned hospitalizován a ve čtvrtek se podrobil šestihodinové operaci. Zákrok s sebou nesl některá rizika - ztráta zraku, poškození mozku a také smrt.

Operace se však zdařila. Patrick se přes nehodu přenesl s nadhledem - dokonce si nechá zarámovat rentgenový obrázek, který si spolu se hřebíkem vystaví ve svém obýváku.

Příhoda, která mohla skončit tragicky, jej zároveň přiměla k zamyšlení. Začal uvažovat o změně dosavadní profese.

Reklama

Související články

Omylem si zatloukl hřebík do hlavy

Australský kutil si zatloukací pistolkou omylem vpravil hřebík do lebky. Nehodu sice přežil, bude však trvat ještě dlouho, než se úplně uzdraví. Informaci...

Výběr článků

Načítám