Hlavní obsah

Miss Universe se stala mexická brunetka, Válková mezi 15 nejkrásnějšími

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas
Aktualizováno

Potřetí v řadě už Jižní Amerika titul prestižní soutěže krásy Miss Universe nezískala. V Americe však titul zůstává, přesunul se jen o něco severněji. V Las Vegas se po páté hodině ranní středoevropského času dočkala vítězné šerpy 22letá dívka z Mexika Jimena Navarretová. Česká Miss Jitka Válková se dostala mezi 15 nejkrásnějších dívek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Miss Universe se stala půvábná mexická brunetka, Válková mezi 15 nejkrásnějšímiVideo: Reuters

 
Článek

Krásku z Mexika následovaly na špici tentokrát stříbrná Miss Jamajka Yendi Phillippsová a Miss Austrálie Jesinta Campbellová, která stanula na třetí příčce.

Foto: Profimedia.cz

Jamajčanka přátelským gestem uklidňuje vítězku z Mexika.

Česká zástupkyně na soutěži Jitka Válková také uspěla, když se v konkurenci dalších 82 krásek z celého světa umístila v TOP 15. "Ze svého umístění jsem nesmírně šťastná a vděčná. Opravdu. Je to pro mě obrovský úspěch," napsala Novinkám v textové zprávě kráska z Náramče na Třebíčsku bezprostředně po vyhlášení.

Foto: Profimedia.cz

Mexičanka už byla v samotném finále podle jedné z porotkyň jasnou favoritkou.

Půvabná brunetka z mexického města Guadalajara učarovala porotě nejen svým vzhledem, ale i svým pohotovým vystupováním. Jejím hlavním poselstvím světu bylo to, že nejdůležitější je učit své potomky rodinným hodnotám. Navarretová je teprve druhou Mexičankou v historii, která si tento titul krásy kdy odnesla. Jako první ho pro Mexiko získala v roce 1991 Lupita Jonesová.

Američanka i Venezuelanka letos pohořely

V lasvegaském hotelu Mandalay Bay se Mexičance dostalo hlavní otázky od amerického krasobruslaře Evana Lysacka. Ten se ji zeptal, jaký má názor na používání internetu dětmi bez dozoru. "Věřím, že internet je v dnešní době velmi důležitý a nepostradatelný nástroj. Rodiče musí však své děti hlídat a nejprve se ujistit, že je naučili základním rodinným hodnotám."

Foto: Profimedia.cz

Mexičanka Jimena Navarretová při přehlídce v plavkách.

Navarretová převzala šerpu a korunku Miss Universe po Venezuelance Stefanii Fernandezové. Do finále se letos po dlouhých letech nedostaly Miss Venezuela ani Miss USA. Pro Marelisu Gibsonovou, potažmo i Rimu Fakihovou ze Spojených států to bylo velké zklamání. Fakihová na sebe již dříve upozornila tím, že ačkoli je muslimka, tak dříve vystupovala v taneční soutěži u tyče. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Jimena Navarretová bezprostředně po korunování Miss Universe.

Mezi cenami pro vítězku je i stipendium

Letošní vítězka si za svůj triumf mimo jiné odnesla blíže nespecifikovaný plat na jeden rok, luxusní newyorské apartmá společně s pokrytím životních nákladů, šperky, oblečení, boty a další ceny. Z těch je nejzajímavější asi roční stipendium na newyorskou filmovou akademii včetně ubytování, které může využít ihned po konci své roční vlády na pomyslném trůnu krásy.

Do TOP 15 Miss Universe 2010 se probojovaly dívky z těchto států
Albánie, Austrálie, Belgie, Česká republika, Filipíny, Francie, Guatemala, Irsko, Jamajka, JAR, Kolumbie, Mexiko, Portoriko, Rusko, Ukrajina
Foto: Profimedia.cz

Miss Jamajka se umístila na druhé pozici.

Foto: Profimedia.cz

Třetí místo si odnesla sympatická Australanka.

Jitka Válková si mimo velmi slušného umístění odnesla ze soutěže nové  zkušenosti a dojmy.  „Trénovala nás topmodelka, která spolupracuje s Naomi Campbellovou," promluvila Válková o nácviku choreografie a ještě před finále dodala: "Hodně mě překvapilo, jak zdejší lidé tuto soutěž prožívají. Dokonce mají vyrobené transparenty.“

Foto: Profimedia.cz

Jitka Válková v plavkách při nácviku.

Reklama

Výběr článků

Načítám