Hlavní obsah

Mirka Čejková dostane rekordní alimenty

Právo, vac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celkem 270 tisíc korun měsíčně bude muset platit moderátorce Mirce Čejkové na jejich dva malé syny golfista Alex Čejka. Krajský soud v Praze totiž potvrdil verdikt Okresního soudu pro Prahu-západ, který loni v červnu čtyřletého Alexe a šestiletého Felixe svěřil do péče jejich matky a otci stanovil tyto, na české poměry rekordně vysoké alimenty.

Foto: Promo Krang
Článek

"Krajský soud zamítl naše odvolání a potvrdil původní rozsudek, který se tak stal pravomocným," řekl ve středu Právu Čejkův advokát Michal Pacovský. S klientem ale nyní zvažují, zda se neobrátí se stížností na Ústavní soud či zda případně nepodají dovolání k Nejvyššímu soudu.

Čejka, který žije v USA, usiloval o získání obou synů do své péče. Nechtěl totiž, aby vyrůstali s novým přítelem jeho ženy Markem Vítem, jehož označoval za "kriminálníka".

Jak se ukázalo, jeho informace byly přesné. Pár dní před loňským Štědrým večerem byl Vít vzat do vazby a dva dny před Silvestrem pražským městským soudem odsouzen k osmiletému souhrnnému trestu za podvody. Nyní je ve výkonu trestu.

To ale nebyl zdaleka poslední proces, ve kterém Vít figuruje. Další obžalobě kvůli podvodu bude čelit u Obvodního soudu pro Prahu 7 již 21. února.

Soud také dosud neupravil styk Alexe Čejky s dětmi. "Žaloba leží na soudu od září a jednání dosud nebylo nařízeno," postěžoval si Pacovský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám