Hlavní obsah

Minutu spánku prodávají v Americe za 16 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MINNEAPOLIS

V americkém Minneapolisu už brzy nebude nikdo ospalý. Každý, kdo si bude potřebovat zdřímnout, tak bude moci učinit v nově vznikajícím specializovaném obchodě, v němž minuta spánku bude stát 70 centů (16 korun).

Článek

Ospalý zákazník mohutného minneapoliského obchodního domu, ale také unavený podnikatel, si bude moci vybrat některou ze stylově vybavených místností střediska nabízejícího chvíli pro zdřímnutí.

Jak řekla stanici BBC Julie Hansonová, mluvčí obchodního domu, kde centrum vzniká, dostanou lidé možnost hodit vše za hlavu. "Myslíme si, že před Vánocemi to ocení mnoho manželů, jejichž drahá polovička bude v zajetí nákupní horečky," sdělila.

Tvůrci spacího centra si jsou vědomi, že každý ke spánku potřebuje něco jiného, a nabízejí proto šest různých stylově zařízených místností. Někoho uspí spíš asijský mlžný opar, jiného tropický ostrov, hluboký vesmír, floridský Key West, podmořské hlubiny nebo oáza.

Ulehnout se bude moci podle atmosféry, tedy v některých případech i do houpací sítě a za zvuku hudby. Každá místnost je určena jedinému spáči. Podobný projekt už funguje na letišti floridského Boca Ratonu.

Dotázaní lidé k možnosti pospat si uprostřed nákupů sdělili, že určitě uvítají šanci odpočinout si. Mnohým se ale cena zdá příliš vysoká, a když už si budou potřebovat pospat, učiní tak raději v kině nebo v autě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám