Hlavní obsah

Miminko norské princezny nedostane královský titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Norský král Harald se rozhodl, že jeho vnouče, které se má za pár týdnů narodit, nedostane královský titul. Dítě princezny Marthy Louise a Ariho Behna ale přesto bude zahrnuto mezi nástupce trůnu, píše na svých internetových stránkách časopis Hello.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Dalším porušením tradic bylo rozhodnutí princezny, že porod nepovede královský lékař. Není však známo, proč se nastávající matka rozmyslela. Vedení nemocnice ovšem informovalo, že s jejím rozhodnutím souhlasí.

Martha Louise a Ari plánují strávit velikonoční prázdniny v Lillehammeru. Existuje tedy i možnost, že se miminko narodí právě tam. "Začne-li porod během jejího velikonočního pobytu v Lillehammeru, po lékařské prohlídce se rozhodne, zda princezna porodí v tamější porodnici, či zda bude převezena do Osla," prohlásil ředitel nemocnice Tore Henriksen.

Královský palác informoval, že v den narození princeznina potomka budou na domech vyvěšeny norské prapory. Při narozeninách dítěte se však  věšet nebudou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám