Hlavní obsah

Milionář vybral z banky úspory a nechal je zaměstnance ručně přepočítat

O perné chvíle se zaměstnancům jedné šanghajské banky postaral jistý milionář. Rozhodl se totiž vybrat část svých úspor a nechat si je ručně přepočítat. Podle serveru Mirror šlo o pět milionů jüanů, což je přes 17 milionů korun. Jde o maximum, které lze v jednu chvíli vybrat, muž má však v plánu se postupně vrátit pro zbytek peněz.

Foto: Profimedia.cz

Čínské jüany (ilustrační foto)

Článek

Tajemný milionář je na čínské sociální síti Weibo, což je obdoba Twitteru, znám pouze coby Sunwear.

Oznámil, že má v plánu se do banky vracet každý den, dokud ze svého konta nevybere absolutně všechny úspory — ty si navíc nechá pokaždé ručně přepočítat, jako to udělal poprvé.

Muže mělo k vybrání peněz vést rozčarování ze služeb banky, svůj problém ovšem blíže nespecifikoval.

Sbal prachy a vypadni. Dánský umělec získal od muzea za dva prázdné rámy dva miliony

Koktejl

Podle společnosti šlo jednoduše o to, že ostraha milionáře požádala, aby měl ve vnitřních prostorách nasazenou roušku. „Vzhledem k jejich chování si vyberu všechny peníze a uložím je jinam,“ oznámil zámožný Číňan.

Bankovky si nechal ručně přepočítat z důvodu, aby se ujistil, že mu ani jediný jüan nechybí. Dvěma zaměstnancům trvalo zhruba dvě hodiny, než obří částku připravili.

„Klient ve stížnosti uvedl, že měl od finančních služeb větší očekávání,“ oznámila lapidárně banka.

Podle serveru Mirror není jasné, zda se muž skutečně vrátil, aby postupně vybral i zbytek svých úspor. Po tomto incidentu však milionáři stoupl počet sledujících, které nezvyklá událost velmi zaujala.

Reklama

Výběr článků

Načítám