Hlavní obsah

Migrující krabi zbarvili dno moře do červena

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední podívaná se naskytla potápěči Rogeru Uzunovi při pobřeží kalifornského San Diega. Stovky migrujících krabů pokryly mořské dno a zbarvily ho do červena. Muž měl příležitost pořídit si detailní záběry těchto fascinujících živočichů všemožných velikostí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč natočil migrující krabyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Červení krabi rodu Pleuroncodes planipes se podle Uzuna jednou za čas usazují v nedalekém kaňonu. „Jsou jich takové hordy, že zaplní prakticky celou oblast, kterou normálně obývají jiní živočichové,“ uvedl potápěč. „Vidíte spoustu ryb, jak se snaží mezi nimi najít místo, kde by mohly odpočívat,“ dodal.

Podle Uzuna byl k vidění podobně velký příliv krabů zhruba před dvěma až třemi lety. „Pak jako by je někdo vymazal. A teď přišli noví. S měnícími se podmínkami a teplotami oceánu by takto masivní migrace mohly být stále častějšími úkazy,“ tvrdí potápěč.

K události, na kterou Uzun vzpomíná, došlo skutečně před dvěma lety, kdy stejný druh kraba zaplavil pláže v Kalifornii od okresu Orange až k San Diegu. Pro mnohé kraby je „vylodění se“ na břeh koncem životního cyklu, někteří zamíří zpět do moře. [celá zpráva]

Stejně tak loni zažila invazi krabů zátoka Sviní na Kubě. Jako každý rok se na ostrově vynořili po prvním jarním dešti, aby se rozmnožili. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám