Hlavní obsah

Medvěd je vegetarián, tvrdil slovenský ministr životního prostředí

Pořádný posměch sklidil slovenský ministr životního prostředí Ján Budaj, který označil za vegetariána medvěda hnědého, největší šelmu žijící na území Slovenska. „Medvědi nezabíjejí lidi, jsou to vegetariáni,“ řekl Budaj v diskusním pořadu televize Markíza.

Foto: archiv, Právo

Medvěd hnědý

Článek

Budaj označil za nesmyslnou otázku diváka Pavla, který se ministra ptal, dokdy budou na Slovensku medvědi zabíjet lidi. „Medvědi jsou vegetariáni. Pokud se stane nehoda, určitě je výjimečnější, než mají myslivci sami mezi sebou. Bohužel, za rok padnou dva životy myslivců jejich vlastní rukou,“ reagoval na otázku Budaj.

Ministr se vzápětí pochlubil, že sám chodí do lesa i v místech, kde jsou medvědi, a to bez ochranky. „Kolem medvědů se dělá jen propaganda a je to hra opozice. Myslivci chtějí jen povolení, aby mohli střílet medvědy a měli trofeje,“ uvedl.

Foto: Facebook Medvede na Slovensku

Z ministrova výroku si lidé na sociálních sítích dělají legraci.

Rostlinná potrava tvoří v případě medvěda 90 procent jídelníčku, ale určitě se nejedná o vegetariána. Medvědi jsou všežravci.

Jeden z diskutujících na toto téma uveřejnil na sociální síti fotografii medvěda, jak loví v řece rybu, a ironicky to komentoval slovem „vegetarián“.

Další zveřejnil video, kde medvěd strhává vysokou s komentářem „Tak žere trávu, nebo ne?“ Pepa v diskusi jen lakonicky konstatoval, že když Budaj může být ministrem životního prostředí, tak on může jít dělat technika do jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice.

Reklama

Výběr článků

Načítám