Hlavní obsah

Jako výhra v loterii: Matka čtyř dětí se může pochlubit unikátním příběhem

Novinky, nčs

Šance na podobný případ je pouze jedna ku 32 milionům. Joanna Gregoryová z Walesu se však i navzdory mizivé šanci stala matkou dvou párů dvojčat, která se narodila na Valentýna, pouze s pětiletým odstupem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřicetiletá Gregoryová z města Gorsgoch se stala matkou poprvé v roce 2015. Tehdy se 14. února narodily holčičky Lola a Lexie. Ty se dočkaly společnosti přesně o pět let později.

Ella a Ava totiž přišly na svět rovněž na Valentýna, což se vzhledem k tomu, že se dívky narodily o osm týdnů předčasně, nečekalo. Jak uvedla šťastná matka, bylo to pro ni „milé překvapení”, nicméně nebylo všechno hned růžové.

Nedonošená děvčátka totiž potřebovala po narození péči lékařů a pobyt na jednotce intenzivní péče, aby přežila. Matka se jich poprvé mohla dotknout až o několik dní později. „Bylo to srdcervoucí, ale nezbytné,” uvedla Gregoryová.

Pokus o světový rekord zhatila nečekaně vysoká účast dvojčat

Koktejl

Z nejhoršího se však podařilo dětem dostat, a spokojená rodinka tak nyní na oslavu Valentýna asi jen tak nezapomene, jak zažertovala Gregoryová. Všechny čtyři sestry se poprvé setkaly minulý víkend, starší dvojčata si však ještě budou muset na sestry počkat. Ella a Ava totiž ještě nějaký čas stráví v nemocnici, brzy by však měly zamířit domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám