Hlavní obsah

Pokus o světový rekord zhatila nečekaně vysoká účast dvojčat

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srí Lanka

Pokus o světový rekord v počtu dvojčat na jednom místě, který se konal v pondělí na Srí Lance, dopadl nezdarem. Ne snad, že by na akci dorazilo málo sourozenců, problém byl přesně opačný. Na akci bylo tolik lidí, že musela být zrušena, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Pokus o rekord se nakonec nepovedl.

Článek

Akci, kterou zorganizovala tamní organizace Srí Lanka Twins, měla za cíl překonat dosavadní rekord, který drží setkání vícerčat na Tchaj-wanu v roce 1999. Tehdy se na sportovním stadionu potkalo celkem 3961 párů dvojčat, 37 trojčat a čtyřnásobné zastoupení měla i čtyřčata.

Foto: Profimedia.cz

Držitelem rekordu zůstává pokus z roku 1999.

Ani samotní organizátoři však zřejmě nepočítali s tak masivní účastí na pondělní akci a v hlavním městě Colombo se před vstupem na stadion začaly tvořit dlouhé fronty.

Foto: Profimedia.cz

K vidění bylo velké množství vícerčat.

Ty byly způsobeny zejména zdlouhavým ověřováním potřebných informací, aby rekord mohl být skutečně uznán za platný. Celá akce tak musela být zrušena a oficiální rekord nadále zůstává Tchaj-wanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám