Hlavní obsah

Manžele Schröderovy sblížila adoptivní dcerka

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Na chodníku před hračkářstvím na hlavní třídě v německém Hannoveru stojí muž ve světle modré košili s krátkým rukávem a ve tmavě modrých kalhotách. Pravou ruku schoval do kapsy, v levé drží časopis a v podpaždí svírá panenku. Vyzařuje z něho očividné uspokojení ze života - tak jak to u novopečených otců bývá. Jmenuje se Gerhard Schröder a je německým kancléřem.

Foto: Martin Fletcher
Článek

Gerhard Schröder (60) a jeho čtvrtá manželka Doris (41) adoptovali čtyřletou Rusku Viktorii. "Být kancléřem už nestojí ve středu jeho života. Konečně se z něho stal rodinný typ," poznamenal týdeník Bunte.

Pomohl jim Putin

Je to také potvrzení pro Doris, že život s ním a dcerou z jejího prvního manželství Klarou (13) považuje za tak bezvadný, že chce ještě větší rodinu. Doris si odjakživa přála, aby Klara měla sourozence. Rozšíření rodiny vysvětluje, proč už před několika měsíci Schröderovi zřídili v novém domě v Hannoveru hned dva dětské pokoje a koupili i větší rodinný automobil.

Teprve později vyšlo najevo, že o adopci se Schröderovi bavili s Irinou a Vladimirem Putinovými. Na sklonku června odcestovala Doris do Petrohradu, ubytovala se v hotelu Něvskij, dojednala poslední právní podrobnosti a odvezla si novou dcerku domů.

Fotografie z dovolené Schröderových v italské Pescaře pořízená o několik týdnů později potvrzuje rodinné štěstí. Vpředu jako ledoborec kráčí otec Schröder v bílých krátkých kalhotách. Za ním dcera Klara, trochu hrdá, trochu nejistá, trochu neohrabaná, jak to ve třinácti bývá.

Doris nese na ruce Viktorii, která už prý pochytila několik německých slovíček. Berlínský deník B. Z. snímek otiskl a vzápětí se omluvil. Zveřejňování záběrů nezletilých, jejichž rodiče s tím nesouhlasí, zákon totiž zakazuje.

Jako státní tajemství

Schröderovi, jejich přátelé a známí, pracovníci úřadu pro mladistvé v Hannoveru i jedné ze školek drželi a dosud drží informace o Viktorii pod pokličkou - skoro jako státní tajemství. Když jeden list zvažoval, že otiskne článek o tom, jaké barvy má Viktoria vlasy a oči, kancléřův právník Michael Nesselhauf zveřejnění zabránil.

Adopce současně rozehnala všechny dohady, že Doris se chce vrátit ke svému povolání - novinařině a že uvažuje o tom, že až manžel skončí v úřadě, přestěhují se do USA, kde bude znovu působit jako zpravodajka některého z německých médií.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud: německý kancléř si vlasy nebarví

Německý kancléř Gerhard Schröder v pátek definitivně vyhrál 20 měsíců trvající spor kolem údajného barvení svých vlasů. Konečné rozhodnutí musel učinit...

Kancléř má rád sumo

Německý kancléř Gerhard Schröder si v poslední době oblíbil japonský zápas sumo a nevynechá televizní přenosy z tohoto sportu, prozradila jeho manželka Doris...

Schröder dostal na mítinku facku

Německý kancléř Gerhard Schröder dostal políček od zatím neidentifikovaného muže, když na mítinku své sociální demokracie (SPD) v Mannheimu rozdával autogramy...

Výběr článků

Načítám