Hlavní obsah

Manžele rozdělila divoká prasata na zahradě. Kvůli nim se rozvádějí

Manželé z izraelské Haify se rozvádějí kvůli divokým prasatům, která začala chodit na jejich zahradu. Nedokážou se totiž shodnout na tom, jak věc řešit, napsal list The Jerusalem Post (JP).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár spolu žije 17 let a muž nedávno poslal prostřednictvím právníka manželce dopis, v němž ji upozorňuje, že se problému vyhýbá a je jí jedno, že se její choť kvůli divočákům bloumajícím po zahradě bojí o svůj život.

„Mám strach, že na mne zaútočí. Už lidi ve městě napadli. Je to život ohrožující situace,” tvrdí manžel. Obvinil choť, že zvířata nechává volně běhat po pozemku. „Dovolí jim přijít a krmí je, to je opravdu divné,” soudí muž.

Pozval profesionály, aby přinutili zvířata pozemek opustit, ale manželka se proti tomu postavila. Prohlásila, že má ta divoká prasata ráda a že když manžel trvá na tom, aby odešla, ať odejde sám. A pak požádala o rozvod.

Útočí na lidi

JP píše, že se Haifou potuluje stále větší množství divočáků, kteří se drží v rodinných skupinách. Dříve se omezovali na noční pochůzky, teď je tyto sudokopytníky vidět i ve dne prohrabávat odpadky, děsit domácí zvířata nebo blokovat silnice.

V severním a středním Izraeli divočáků přibývá a Haifa má primát v počtu útoků těchto zvířat na lidi. Loni jedno z nich zranilo osmačtyřicetiletou ženu, která byla na procházce v severním Izraeli.

Lední medvěd se zatoulal 1000 kilometrů do vnitrozemí. Rybáři ukradl náčiní

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám