Hlavní obsah

Manžel omylem vyhodil snubní prsten své ženy v hodnotě 10 miliónů

Novinky, vps

Horké chvilky prožíval jeden muž z amerického St. Louis. Omylem totiž vyhodil do koše snubní prsten své ženy v hodnotě 400 tisíc dolarů (přes 9,5 miliónu korun). Prsten už byl v popelářském autě mířícím na skládku, příběh ale nakonec dospěl ke šťastnému konci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bernie Squitieri v pondělí ráno slyšel, jak v sousedství jezdí popelářský vůz, napsal web ABC News. Rychle hodil nepořádek z kuchyňské linky do koše a odpad odnesl do popelnice spokojený s tím, jak všechno stihl.

Jeho žena Carla se o něco později vrátila ze školy, kam vezla dceru, a začala se shánět po svých prstenech, které nechala právě v kuchyni, kde je večer předtím během vaření odložila na papírovou utěrku. Jenže tu její snaživý manžel vyhodil do koše i s prsteny, kterých si nevšiml. A mezi šperky byl i 12,5karátový snubní prsten.

Američanka proto začala panikařit. Okamžitě se ptala manžela, který jí potvrdil, že utěrky, a tedy i prsteny, vyhodil do koše.

Carla a Bernie Squitieriovi.

Manželé proto kontaktovali společnost Meridian Waste Services, která se v oblasti stará o odvoz odpadu. Tam jim řekli, že vůz už je na cestě na skládku, podařilo se jim je ale přesvědčit, ať ho ještě zastaví.

Firma ho odklonila na jedno ze stanovišť vozů, kde se dali manželé společně se třemi manažery společnosti do prohledávání.

„Když jsme lezli nahoru, tak se nás jeden z nich zeptal, jestli si uvědomujeme, jak to bude páchnout,“ řekl 54letý Squitieri s tím, že byli upozorněni, ať si nedělají moc velké naděje, protože šance na nalezení je minimální.

Nešlo o peníze

I přesto se pustili do prohledávání zhruba 10 tun odpadu. A měli štěstí, protože po necelé půlhodince jeden z manažerů prsten našel.

„V deseti případech z deseti to nenajdeme. Byl to skvělý pocit, když jsem ho našel a mohl jim ho vrátit,“ řekl nálezce Joe Evans.

Squitieri dodal, že prsten byl pojištěný, takže o peníze v tomhle případě nejde, ale dělá mu radost, že našli pomoc s hledáním. Evans si navíc podle něj mohl jednoduše strčit prsten do kapsy a dělat, že nic nenašel. Těší ho proto jeho poctivost.

Reklama

Výběr článků

Načítám